Salon matchens lirare

Den här rapporten kommer direkt efter slutsignal på den testmatch som Umeå BASKT arrangerade under sin pågående tryout-helg.

Priset till matchen lirare gick till publikens applåder till Emil Salon.

Guarden med rejäla ligameriter från bland annat Jämtland, Sundsvall, LF Basket och Solna imponerade mest av alla. Han är nu frisk och fräsch efter att ha tagit sig igenom en korsbandsskada.

– Kul att vara här. Jag vill göra en nysatsning och varför inte i Umeå, jag har ju tidigare betat av de andra norrländska städerna…, säger Emil.

Sju testspelare fanns på plan, plus ett stort gäng från Umeås trupp från superettan. Och förstås hemvändaren Egal Saleman som hade en toppsäsong i Jämtland.

– Det är djäkligt kul med en sådan här helg där många hungriga basketspelare visar upp sig, säger Umeås sportchef Christoffer Lundström.

Bloggens egen ranking av spelarna på planen är att Emil Salon och Egal Saleman sticker ut duktigt, det är två startspelare i ett ligalag.

I övrigt en hel del talang, kanske någon skulle kunna fungera som en komplementspelare. Typ centern Alexander Nilzzen från Malbas.

En spelare som inte kunde vara med under helgen – men som kommer till Umeå på måndag är Tom Lidén. 202 cm forward med rötterna i Södertälje och har senast spelat i Sundsvall.

Lidén kommer att träna i Umeå kommande vecka. Han snittade 14 poäng och fem returer senaste säsongen i Sundsvall Dragons.

Bilden: Emil Salon med bollen.

FOTO: Peter Hegethorn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.