Udominate med is i magen

Här ett försök till genomgång runt Udominate Basket och lagbygget inför EuroCup-säsongen.

Hittills klara är ett fåtal, det vill säga Dia Lukacovicova, Pam Blomberg och amerikanskan Ash Brown. Plus de två unga lokala talangerna Rebecca Ludvigsson och Jenny Aronsson. De två sistnämnda kommer att få speltid hemma i svenska Damligan – men inte i EuroCup.

Alla tecken tyder på att Agnes Nordström spelar vidare. Dock ännu inget officiellt besked där. Sannolikt lär ytterligare någon spelare förlänga. Kadidja Andersson hör till kategorin frågetecken.

Rehab efter knäoperationer uppges gå bra för både Sofia Jakobsson och Stefanie Yderström.. Troligt är väl ändå att Jakobsson tar en plats i truppen. En frisk Yderström är förstås högintressant, vi fick tråkigt nog aldrig se henne i slutspelsroll i våras.
Ida Christensen? Inte alls dålig förra säsongen. Men som pointguard lär det vara svårt att få speltid. Bloggen blir inte förvånad om hon skulle återvända till Northland (den tanken grundas i att Jens Tillman uttalat att han kanske fyller på sitt lag med ytterligare en lokal spelare).
Kicki Nybom? Knappast spel i Udominate. Kan dyka upp i något annat damligalag. Kanske som återvändare i Mark Basket?

Med tanke på hur det såg ut förra säsongen och att Udominate uttalat att en ny pointguard finns på önskelistan är Bloggens slutsats att amerikanskan Jeannie Saunders är historia. Martina Stålvant och Frida Aili är svenska landslagsspelare utan kontrakt i dagsläget. Normalt högavlönade Chantelle Handy kom in sent på ett kort kontrakt förra säsongen, det är inte troligt att hon på position 3 får ett helsäsongskontrakt i Umeå. Det är nog högre prio på en bättre insidespelare (som kan spela ihop med  Dia Lukacovicova). Alla blev imponerade av Lina Pikciute i Kibirkstis – ett namn det sedan surrats om som möjligt Umeå-förvärv.

Även på guardsidan fanns skarpa namn i Baltiska Ligan och alla vet ju hur det är – det man sett med egna ögon och spelat emot är lättare att värdera än dvd-spelare som agenter erbjuder. Udominate har plats för ytterligare en amerikanska, frågan är om det blir någon sådan, eller om vi får se truppen fyllas på med svenska och europeiska spelare?

Bloggen har varit i kontakt med team manager Oscar Stenberg som är på resande fot – men förstås ändå har en varmgående telefon.

– Det jag kan säga att vi funderar över ”den andra amerikanska platsen” och Jennie Saunders. När det gäller Chantelle Handy så har vi en dialog med henne.

Läget i övrigt?

– Det är en massa agenter som ringer, sedan det blev klart att vi ska spela i EuroCup är det även större agenter som hör av sig och har upptäckt Umeå, säger Oscar Stenberg.

– Klart att det dyker upp namn på intressanta spelare, det är allt i från stjärnor mer gedigen rutin från Euroleague till spännande yngre spelare. Nu är vi i ett läge där jag vill ha lite is i magen, hälsar Udominates team manager.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.