Umeå: ”Vi är stenhårda”

I tider där basketklubbarna meddelar att den och den spelaren ansluter till laget i september har Umeå BSKT valt en annorlunda taktik.

Truppen börjar nu arta sig och fler spelarnamn ska enligt klubbens plan presenteras inom kort. 15 man ska det bli när laget är komplett.

Och vare sig det gäller förlängningar eller nyförvärv så är det snart slut på övningar på annan ort än Umeå.

– Vi är stenhårda på att spelarna i vår trupp ska vara på plats i Umeå till den 1 augusti, vi har diskuterat igenom detta och beslutat att det är det datumet som gäller för samtliga spelare, säger Umeås ordförande Michael Jalmby.

Förklaringen till den hårda linjen?

– Det handlar om att skapa en konkurrensfördel. Vi måste vara seriösa från dag 1 och att alla verkligen tar det på allvar. När ligan drar igång som kommer det säkert att vara uppåt tio matcher där det blir små marginaler med runt 5-10 poängs skillnad. Matcher som vi kan påverka och få att väga över till vår fördel om vi kommer med ett vältränat och samspelt lag, förklarar Jalmby.

Ytterligare ett skäl till att dra igång med lagträning tidigt är Umeå-truppens sammansättning. Laget kommer att bestå av ganska många spelare med ingen eller liten erfarenhet av ligaspel.

I etablerade ligalag kan det funka med senare samlingar enligt Jalmby.

– Erfarna ligaspelare kommer mer förberedda då de dyker upp.

Bloggens kommentar till 1 augusti-taktiken: Bra idé absolut. Det mest spännande blir att se om Umeå BSKT lyckas landa ett kontrakt med stjärnguarden Omar Krayem på ett sätt så han lämnar sommarligan i San Fransisco och kommer till björkarnas stad redan till första träningen.

Ingen regel utan undantag?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.