Ringkant ut för blågult

Herrlandslaget tycks närma sig någon sorts form inför EM-kvalet som inleds hemma (i Luleå) mot Lettland den 10 augusti.

Sent på lördagskvällen spelade blågult jämnt i en träningskamp borta mot Polen, 73 lika vid full tid och förlust 80-82 efter förlängning där Christian Maråker hade sista skott som tyvärr gick ringkant ut.

– Vi är väldigt bra i första halvlek, då har vi bara tre turn-overs och jag tycker att vi har lite kontroll på matchen. Men i andra halvlek och förlängningen har vi 14 turn-overs och det är lite för mycket på bortaplan mot ett bra lag som Polen. Vi måste ta hand om varje liten detalj så bra vi kan, säger Sveriges förbundskapten Vedran Bosnic, till förbundets hemsida.

Tobias Borg bäste svensk med 19 poäng, sex returer och fem assist.

Poäng: Tobias Borg 19, Martin Pahlmblad 13, Anton Gaddefors 9, Thomas Massamba 9, Carl Engström 6, Joakim Kjellbom 6, Christian Maråker 6, Alexander Lindqvist 5, Dino Pita 3, Tom Lidén 2, Jonathan Person 2.

I dag söndag (kl 17.30) avslutar Sverige genrepsspelet med match mot Portugal.

– Kan vi hålla uppe den här nivån mot Portugal tycker jag att vi har gjort det bra i den här turneringen. Då kan vi åka till Luleå och veta vilken nivå vi kan vara på och vad vi ska göra för att bli ännu lite bättre i EM-kvalet, säger Vedran Bosnic.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.