Ostädat golv och hetta

Umeå BSKT:s herrar har råkat ut för lite problem med att hitta bra träningsförhållanden.

Udominate Arena är som bekant stängd för arbetet med att lägga in nytt golv. Någon träning blir det inte där förrän en bit in i september.

Alternativ 1 för Umeå BSKT är att träna på Iksu sportcenter. Där finns hall med trägolv.

– Vi ska försöka vara på Iksu så mycket som möjligt, men den här veckan har det blivit en besvikelse. Två gånger har vi åkt dit inställda på träning och två gånger har vi fått vända i dörren då det legat ett dammlager på golvet.

– Vi har fått åka till Teg och där har det varit så hett att man knappt kan andas, säger coach Jesper Gustavsson.

Så planen är?

– Vi kan inte träna där det är ostädat golv, så vi har släppt Iksu för den här veckan. De får lösa det där till nästa vecka.

Bloggen hälsade på under tisdagsträningen på Tegs Central. Det var hett – men i alla fall nykomlingarna i laget var överlag positiva ändå.

– Det är sköna karaktärer, men även för sådana finns en gräns hur mycket roadbumps det kan vara och hur mycket strul det får uppstå, säger Jesper Gustavsson.

Reportage (Plus) med Germain Jordan och Kai Williams finns här

Webb-TV med Kai Williams här

Träningsupplägget? Mest nöta spelsystem, eller?

– Vi släpper in allt och skapar kaos och sedan putsar vi till det. Alla i laget är smarta killar som snappar upp saker snabbt. Vi har ledartyper som varit med tidigare och de nya frågar också mycket, så vi får en bra dialog. Vi har 100 träningar tillsammans innan ligastarten så det blir nog bra.

Det finns någon vakant plats i truppen. Coachens syn på det?

– Rasmus Frisegård tränar med oss och gör framsteg varje vecka, sedan får vi se om det betyder att vi skriver något ligakontrakt.

– Jag känner mig nöjd med laget just nu och ser väl ingen poäng med att plocka in någon som ska slåss om fem minuters speltid. Ska vi ta in någon ska det i så fall vara någon som kan göra nyckelminuter. Det kanske är bättre att spara lite pengar och se om det uppstår något läge längre fram, eller om det blir någon skada eller så.

– Om vi tillfälligt skulle behöva plocka in någon extra på någon träning så har vi flera killar i division 2-laget som varit med förr och vet hur det funkar, säger Jesper Gustavsson.

Bilden: Fel golv i varm hall. Umeå BSKT tränar tillfälligt på Tegs Central.

FOTO: TINA SKIÖLD

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.