Ugglor i mossen…

Det händer grejer i förra säsongens ligania Nässjö och ligatia Örebro.

På papperet är det två lag som nykomlingen Umeå BSKT ska försöka hålla bakom sig i den tabell som börjar ta form från och med den 30 september.

Senaste nytt är:

Att Nässjö tappar stjärnguarden och publikfavoriten Tut Roach.

– Inte optimalt och ett bakslag för oss, säger sportchefen Ulf Classon till Smålands Dagblad.

Nässjö Basket fick ett brev där det stod att kanadensaren vill bryta kontraktet. Han angav ”personliga skäl och förändrade omständigheter”.

– Lite aning hade vi nog faktiskt. Vi ville tidigt göra klart med flygbiljetter och annat så vi har länge försökt få kontakt med Tut både via mejl och telefon men inte lyckats. Inte heller hans agent har fått kontakt så lite ugglor i mossen anade vi nog, säger Ulf Classon.

Plötsligt måste Nässjö starta ny spelarjakt för att få tag på en ersättare.

Sedan tidigare har det stått klart att landslagsspelaren Alexander Lindqvist inte ska spela vidare i Nässjö. Spel utomlands kan det bli – men ingen blir väl förvånad om han dyker upp i mästarlaget Södertälje Kings färger?

Örebro har tappat pointguarden Mario Pesut till Jämtland. Nu är det klart med ersättaren.

Danske landslagsspelaren Mikkel Plannthin, 25 år och 195 cm, hämtas från slovakiska BC Prievidza.

-Det är en otroligt viktig position vi pratar om. Pointguarden är ju coachens förlängda arm så det är oerhört viktigt att man har kvalitetsspelare där. Vi känner oss trygga i vårt val, säger Eco Örebros ordförande Stefan Johansson till Nerikes Allehanda.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.