Värvar efter skadebekymmer

Regerande mästarlaget på damsidan var tidigt ute att sätta sin trupp, men sedan har skadebekymmer ställt till det och nu är Northland Basket ute efter förstärkning inför ligastarten.

Skadelistan: Emma Eriksson (knä),  Allis Nyströms (fot), Tina Trebec (rehab knä, ansluter i november) Cleo Forsman-Goga (stort ? om hon spelar mer).

Övrigt: nyförvärvade guarden Mia-Marie Langlois anländer så sent som i början av oktober om hon tar plats i Kanadas VM-lag.

– Vi har ett bra lag men inte så många spelare just nu. Det kommer vara lite speciellt i början av seriespelet men vi ska nog klara av det ganska bra. Vi har många bra spelare, säger coach Jens Tillman till NSD.

Det är i praktiken ingen större kris eftersom Northland denna säsong enbart satsar på svenska ligan och på att ta ett nytt SM-guld. Och de medaljerna delas som bekant  inte ut förrän på vårkanten. Seriespelet före jul betyder inte så mycket.

När det gäller nyförvärv handlar det i första hand om guardposition.

NSD uppger att Martina Stålvant kan vara ett aktuellt namn.

Tillman låter bli att bekräfta något namn.

Hans kommentar till NSD är:

– Det kan hända något om några dagar – vi får se vad som händer. Det handlar om en spetsspelare på en av de mindre positionerna.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.