Om odds och betting-förbudet

Efter spelskandaler och avstängningar skämtas det friskt om bland annat basketdomare och vadslagning. Men det finns djupt allvar. En del spelbolag har slutat ta emot vad på basket.

Svenska Basketbollförbundet gör nu allt för att försöka tvätta sporten ren.

Inför årets säsong måste alla spelare i basketligan (herr och dam) skriva kontrakt där man bland annat lovar att inte spela på matcher i ligan, men också att man måste rapportera allt misstänkt till förbundet.

– Alla har skrivit på det, både spelare, funktionärer och domare. Alla som har något med matchen att göra. Vi tror att det är viktigt att alla är medvetna om att det har förekommit och vi gör det för att vi ska få en rättvis och schyst sport utan misstankar, säger Tävlingsutskottets ordförande Mats Carlsson till sportbladet

Carlsson uppger vidare att spelare som inte skrivit under ska stoppas från spel.

– Det är ett krav för alla och vi kommer att titta så att det är underskrivna i samband med matcherna, säger han till sportbladet.

Umeå BSKT-coachen Jesper Gustavsson och hans mannar har förstås skrivit på.

– Vi fick ett separat papper rätt nyligen och det är väl bra, kanske särskilt för de som är nya i ligan. I grunden tycker jag väl att det borde vara okej att betta om man skulle sätta pengarna på vinst för sitt eget lag, men syftet med förbundets agerande är väl bra och det kan inte skada att sätta en kråka på ett sådant papper, säger Jesper till Bloggen.

Unibet är ett av de bolag som sätter odds på svensk basket. Hos dem är Södertälje favorit till att ta ett nytt guld.

– Även om det varit en del cirkulation i spelartruppen, flera gamla har lämnat och nya tillkommit, håller vi Kings alltjämt som guldkandidater inför säsongsstarten. Närmaste utmanare om ligatiteln ser vi i Uppsala Basket, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

Bloggen har inte för avsikt att spela bort några pengar på herrligan, även om sex gånger pengarna på Borås som vinnare när säsongen summeras känns som ett helt okej odds…

Men snåla 51 gånger pengarna på SM-guld för Umeå BSKT? Nja… det borde väl ändå vara typ en tusenoddsare på en nykomling?

– Det hände väl i Finland 2012 att en nykomling tog guldet, så det är väl möjligt, lyder Jesper Gustavssons kommentar till den bloggfunderingen.

Unibets odds på Basketligan 2014/2015, vinnare inklusive slutspel:

Södertälje  2.50

Uppsala 5.00

Borås 6.00

Norrköping Dolphins  6.50

Sundsvall 7.50

LF Basket 20.00

Solna 20.00

Nässjö 31.00

Jämtland  41.00

Örebro Basket 51.00

Umeå 51.00

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.