Starkt jobb utan tre starters

Umeå BSKT kom till spel på bortaplan mot mästarlaget Södertälje Kings utan tre startspelare. På skadelistan inte bara Omar Krayem, utan även Emil Salon och Kai Williams.

Salon har en sträckning. Williams problem med en tå, han hade kunnat spela men sparades till tisdagens hemmamatch mot Örebro.

Slutresultatet 79-69 i Södertälje-favör får sägas vara oväntat liten marginal sett till förutsättningarna för nykomlingen Umeå som under delar av matchen samtidigt hade fyra egna produkter inne på planen i form av Egal Saleman, Albin Frank, David Jallow, och Jesper Hallberg. 

Tredje perioden lade hemmalaget in en högre växel  och där avgjordes matchen.

Coach Jesper Gustavssons kommentarer.

Om starten på tredje perioden:
– De gör en del ändringar i halvtid taktiskt som vi hade svårt att hantera. Sedan sänker de alla skott där och då. Matchen var inte död efter det, men visst, det blev väldigt svårt.

Om slutresultatet:

– Självklart svider det att förlora, speciellt när vi var så pass nära, men den här matchen och den mot Borås är inga förluster. Vi vinner lärdom av dom.

Om Albin Frank:

– 39 minuter mot mästarna som ensam guard med bara två turnovers. Jag har alltid trott på honom och gör det fortfarande. Han gör en riktigt bra match idag.

Om att fyra egna var på banan samtidigt ett tag:
– Jag vet jag får, jag vet vad killarna kan och därför litar jag på de som varit med och tagit upp det här laget till ligan. Dom har klarat steget bra från ettan till ligan och jag är inte förvånad.

Bilden: Umeås Egal Saleman går mellan två Södertälje-försvarare.

FOTO: GUSTAV PETTERSSON

Kollega Gustav Pettersson var på plats i Södertälje.

Här hans (Plus) fyra snabba efter matchen

Matchtexten (Plus) här

Webb-tv-klipp med Saleman här

Matchfakta

Basketligan herrar

Södertälje–Umeå 76-69 (15-15, 15-14, 29-17, 17-23)

Poäng:

Södertälje: Toni Bizaca 29, Vincent Simpson 15, Dino Butorac 15, Darko Jukic 8, Uros Zadnik 4, Erik Johansson 3, Carl Engström, Jesper Andersson.

Umeå: Germain Jordan 20, Egal Saleman 16, Albin Frank 13, Hugh Robinson 10, Alexander Holmström Forster 6, Richard Blomberg 2, Jesper Hallberg 2.

Returer: Södertälje 34 (Bizaca 8). Umeå: 40 (Jordan 14).

Publik: 510.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.