Från kross till Umeå

På torsdag kväll är det liten ”gruppfinal” I grupp F i damernas EuroCup.

Udominate Basket tar emot franska favoriten Villeneuve.

Det skiljde 26 poäng lagen emellan nere i Lille. Udominate lär behöva göra en riktigt toppenprestation för att lyckas besegra Villeneuve.

Efter den rejäla segern mot Udominate åkte Villenueve till Ungern där laget överraskande nog behövde förlängning för att besegra UniGyör.

Hemma i Frankrike har Villeneuve senaste veckan dels vunnit en cupmatch mot andraligans Chartres med 85-40 och i seriespelet i i franska förstaligan slutade senaste matchen med en kross, 81-48 mot Nantes.

Ni som ska gå ock kika på europeisk toppbasket på torsdag kan notera att Lille-laget inte har någon utpräglad storstjärna. Eller vad sägs om en rätt typisk poängfördelning, så här såg det ut mot Nantes: Gomis 12, Sacko 12, Wauters 12, Amant 11, Mahoney 10, Lokoka 9, Kamba 5, Ristic 5 och Bremont 5.

Någon som saknar ett namn? Japp. Geraldine Robert – som gjorde 17 poäng (satte 8 av 11 skott) när Villeneuve hemmaslog Udominate med 85-59.

Robert har problem med en fotskada och tvingades vila. Ett frågetecken inför torsdagsmatchen.

Villeneuve har lagt upp en bild från naturen vid Stornorrfors på sin hemsida, men skriver att laget inte åker så långt norrut för att turista, utan målet är klart och tydligt att säkra gruppsegern och blir klara för slutspel i EuroCup.

”Men tro inte på en lätt seger, motståndarna dominerar i sin egen liga och vann också lättare än oss i mötet med UniGyör”

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.