Läget inför Europacup-returen

På torsdag spelas returen i Europacupens åttondelsfinal. Udominate Basket reser på onsdag med destination Sopron i Ungern.

UE Sopron har sedan krossen i Umeå (bortavinst med 103-79) hunnit med att spela en ligamatch hemma i Ungern.

Det gav i helgen lätt seger och tolfte raka i ligan med 86-56 (18-11, 31-16, 20-17, 17-12) mot Cegledi (sjua i ungerska ligan).

Pointguarden Iva Ciglar, som blev sjuk i Umeå, var tillbaka på banan och levererade 16 poäng. Stjärnan Kayla McBride 20 poäng, även 18-åriga sensationen Aleksandra Crvendakic gjorde 20 poäng. Den enda som ”svek” var Bria Hartley som denna gång bara sköt 1 av 8.

Även om siffrorna var övertygande såg coach Igor Polenek en hel del småfel begås under ligamatchen, men var nöjd med tanke på att hans lag ”rest genom halva Europa och drabbats av skador och sjukdomar”.

– Vi är redo inför torsdagens returmatch, säger Soprons coach till klubbens hemsida.

Udominate Basket hade spelledigt i helgen och tränar med sikte på returmatchen.

– Vi har förstås en rejäl uppförsbacke. Men vi får ta steg för steg. Vi ska sätta vårt försvarsspel, det är viktigt inför kommande matcher i Damligan. Och så ska vi gå all-in från start i Sopron och se om vi kan få till lite nerv i det, säger coach Micke Blomqvist.

När det gäller skadeläget i Udominate är det ungefär som inför första mötet med Sopron. Mirjana Beronja och Mante Kvederaviciute kan inte spela. Sally Kabengano tränar och värmer upp, men är ännu inte riktigt matchredo.

Dia Lukacovicova har ont i en fot, hon följer med till Ungern, så får vi se hur mycket spel det blir. I övrigt är det som vanligt med en del småskavanker, säger Micke Blomqvist.

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.