Nyckelmatch med frågetecken

På söndag spelas en nyckelmatch i Damligan.

Ligatrean Sallén tar hemma i Uppsala emot ligatvåan Northland från Luleå.

Den matchen kan avgöra hur det går i grundserien där placeringarna i toppen betyder mycket inför slutspelet, det handlar om både sport (hemaplansfördel) och pengar (publikintäkter).

Extra kittlande är förstås att Matea Tavic, som via ett kort kontrakt med Udominate och nu spelar i Sallén, ska försöka revanschera sig mot Northland som tidigare dumpade henne.

Guarden debuterade när Sallén vann mot Visby. 19 poäng då.

– Det blir bättre, men det var väl okej för att vara första matchen, säger Tavic till UNT.

Tränaren Bosse Eriksson är nöjd:

– Hon tillför ledarskap till laget. Hon visar vad hon vill på planen och får med sig andra, säger han till UNT.

Northland har värvat insidespelaren Emily Correal. Men larmrapporter från Norrbotten säger att hon drabbats av halsfluss, käkar penicillin, ligger nedbäddad på hotellet, missar träningar och kanske även helgens nyckelmatch.

– Hon har fått halsfluss och äter massa antibiotika. Vi fick reda på det i ett tidigt stadie så det är svårt att säga hur länge det kommer ta. En kur ska ätas i tio dagar och hon började i fredags, säger Northlandtränaren Jens Tillman, till Kuriren.

Även den andra Luleå-tidningen NSD skriver om ”mardrömsbeskedet”.

– Antingen så spelar hon eller så spelar hon inte, det är ingen panik. Det är mest det att det känns så snopet – fan, vi jobbade ju dag och natt med den här värvningen, säger Tillman till NSD.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.