På plats för att hjälpa Umeå

Då har Nikola Kuga landat i Umeå och på tisdagen började nyförvärvet träna med sin nya klubb Umeå BSKT.

På bilden här ovan, som fotografen Per A Adsten tog, är Kuga på språng och tycks ha koll på vad Omar Krayem gör med bollen.

Kollega Gustav Pettersson har hjälpt Bloggen med en rapport från träningen och här kommer lite av vad den mycket resvane 28-åringen sade:

– Jag har via gamla lagkamrater haft kontakt med coach Jesper Gustavsson i tre år. Nu berättade han att laget hade skador och det känns bra att jag kunde komma hit och hjälpa laget.

Om sig själv som spelare:

– Jag är en trea, men kan även spela fyra och skulle kalla mig skytt. Jag kan spela försvar mot olika typer av spelare, men jag spelar där coachen vill ha mig. Jag är här för att hjälpa laget. Jesper tror att jag kan göra det och då ska jag bidra med det han vill.

Om att komma in i nya lag:
– Jag försöker snappa upp så mycket jag kan om hur laget spelare, Kollar på matcher på video och pratar med coachen och så. Nu efter två träningar och efter att kollat lite på youtube tycker jag att jag börjar få en bild.

Om att han spelat i många klubbar:
– Det var inte alls tänkt så från början. Min dröm var då att spela i Serbien, men när jag inte fick förlängt med Belgrad fick jag ett erbjudande i Algeriet och sedan har det rullat på. Det har blivit många korta kontrakt, men jag har hela tiden fått intressanta erbjudanden som hela tiden tagit mig vidare.

På frågan om han inte vill stanna någonstans?
– Jag hittar gärna något längre kontrakt snart. Nu ska jag köra här ett par månader och sedan får vi diskutera. Jag stannar gärna här i Umeå om jag trivs.

Om vädret i Umeå?
– Jag är född i Bosnien, men flyttade till Kroatien nära bergen när jag var liten så jag är van vid kalla vintrar. Det är inga problem alls. Jag tror att jag ska kunna trivas här.

Om att flytta runt:
– Jag har lärt mig oerhört mycket om både basket och livet, men visst ibland har det varit jobbigt att ständigt vara på väg. Speciellt när jag var i Asien där vi reste långt till alla matcher kändes det som att jag ständigt var på resa. Det blir jobbigt med tidszoner och så.

Kolla även TV-klippet med Kuga

Mer läsning (Plus) Globetrottern har landat

Om alla papper hinner bli klara kan Kuga debutera för Umeå i torsdagskvällens hemmamatch mot Sundsvall.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.