Koll på slutspelstempen

Herrligan är först ut med kvartsfinalspel och i kväll tisdag spelas Södertälje-Nässjö, Borås-Solna, Norrköping-Uppsala, och LF Basket-Sundsvall.

Två av matcherna är hetare än de andra.

Inför norrderbyt i Luleå har LF Basket laddat upp med att inspireras av slutspelshockey. Basketstjärnorna såg Luleå Hockey slå Frölunda.

Jaraun Burrows var en av dem som var på sin allra första hockeymatch.

– Jag hade nog inte förväntat mig att de skulle slåss på det sättet. Men energin och passionen var väldigt inspirerande Det var ett krig. De vann matchen, de gjorde det grisigt och fysiskt med massor av energi. Vi vill göra samma sak, säger Burrows till NSD.

Sundsvalls coach Tommie Hansson har inget emot att lägga favoritpressen på LF, som vunnit samtliga fyra möten i grundserien.

– Vi ligger under med 0–4 i matcher mot LF som dessutom har hemmaplansfördel i den här serien, det vore löjligt av mig att säga något annat än att de är självklara favoriter, säger Hansson till ST.

LF-coachen Peter Öqvist har som bekant varit i Sundsvall en massa år.

– Jag hade gärna bytt kvartsfinalmotståndare, nu går jag upp mot mitt gamla gäng och det hade varit roligare om vi hade mötts i en final. Nu kommer ett av Norrlandslagen att åka ut, säger Öqvist till ST.

Fakta: Sundsvall aldrig har vunnit en slutspelsserie mot Luleå. Oavsett om klubben har spelat under namnet Plannja eller LF.

Dragons har alla spelare tillgängliga. I LF Basket sakans bara Tim Kearney. Övriga är tillbaka inklusive Alex Sigkounas.

Den andra heta kvartsfinalen spelas mellan Norrköping och Uppsala.

– Jag tror inte Norrköping är helt nöjda med att få oss i kvartsfinal. Jag menar, de kunde ha fått Nässjö i stället om det hade slagit Södertälje i fredags, säger Uppsalas Anton Gaddefors till UNT.

Under grundserien vann Norrköping tre av fyra möten med Uppsala.

Norrköpings Micke Lindquist till FB:

– Det är klart att det är skönt att veta att man har slagit dem, men egentligen så spelar det ingen roll. Nu är det slutspel. Uppsala är ett rutinerat lag med många äldre spelare och äldre spelare har en tendens att vänta till slutspelet innan de tänder till. Det är därför de är farliga också. Får de det att klicka så blir det tufft.

Alla friska i Dolphins. Och Uppsala har tillbaka hela gänget med  Thomas ”TJ” Jackson, Anton Gaddefors, Oluoma Nnamaka och Brice Massamba.

Södertälje Kings är på jakt efter tredje raka SM-guldet och vann grundserien efter bortaseger mot Norrköping i sista omgången.

– Det var en väldigt viktig match. Det finns inga dåliga lag i slutspelet, men nu får vi en hemmaplansfördel och möjligtvis en lite enklare resa, säger Kings toppforward Toni Bizaca till LT.

Kings är ute efter en snabb kvartsfinalserie mot Nässjö.

– Det kommer bli väldigt många matcher framöver, så det viktiga är att vi spelar tillräckligt bra för att få vila mellan matcherna. Vinner vi med 3–0 i stället för 3–2, så får vi fler dagar till att ta igen oss, säger Bizaca.

KFUM Nässjö går in i sitt första slutspel någonsin. Inför mötet med regerande mästarna hoppas laget på lite hjälp från ovan.

Nässjö-stjärna Brenton Butler har  laddat han upp med att predika i Missionskyrkan i Nässjö. Predikan gick under namnet ”Att ta vara på livets returer”.

Smålands-Tidningen beskriver hans predikan så här: ”Butler talade om att det gäller att passa bollen till Gud och låta honom ta nästa skott. Att livet kan vända när det ser som mörkast ut och att allt har inte en mening men allt kan ges en mening.

– Returer handlar om man har missat ett skott så gäller det att ta returen och en offensiv retur ger en ny chans att göra poäng, sa Brenton Butler med en liknelse till basketen.”

Borås tog sig i sista omgången upp på andra plats i grundserien. Laget ställs mot Solna i kvarten och har sedan hemmaplansfördel i semifinalspelet.

– Vi har slagit Solna fyra gånger och förväntar oss att vinna den serien, säger Borås Chistian Maråker till BT.

När det gäller Damligans kvartsfinaler spelas första rundan fredag med Udominate-Visby  och övriga kvartar under lördagen; Northland-Telge, Norrköping-Mark, Sallén-Alvik.

Uppenbart är allt inte frid och fröjd i alla slutspelslag.

Northlands coach Jens Tillman har efter de avslutande tvåa raka förlusterna i grundserien kört en runda individuella samtal med sina spelare för att rensa luften.

– Vi har spelarna för att vinna guldet men de behöver underkasta sig laget. Det viktiga är att alla drar åt samma håll och att vi gör saker som vi kan vinna på än att man får sitt ego tillfredsställt, förklarar Tillman, för NK.

Mark Basket hade i sista omgången chansen att skaffa sig hemmaplansfördel mot Norrköping. Men det blev under matchens andra halva ett totalt ras för ett nervöst Mark. Coach Frank Alm sågade efteråt amerikanska stjärnan Jasmine Thomas.

– Hon var en av de som försvann efter paus. Hon sprang runt och tyckte synd om sig själv. Man måste kunna kräva mer av henne, sade Alm till BT.

Frank Alm hoppas på bättring till kvartsfinalmötena med Dolphins.

Coach Frank Alm tycker trots allt att det är upp till hans eget lag om det skall bli SM-semifinal (där väntar i så fall mot Udominate).

– Vi såg ju här att vi kan hota Norrköping och vi har haft ledningen i halvtid i båda gångerna. Men vi måste spela bra i 38 minuter, det räcker inte med att göra det i 25, säger Alm till BT.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.