Succécoachen stannar

En het kandidat för titeln årets coach i Damligan har redean innan slutspelet börjar skrivit på nytt kontrakt för ytterligare tre år. Det handlar om Francisco ”Frasse” Pinto i Alvik Basket.

– Frasse är en inspiratör för andra coacher i vår klubb. Han har en förmåga att nå ut med sin basketfilosofi och den är något som vi som klubb tror på, säger Alviks klubb- och sportchef Carolina Håkanson, i ett pressmeddelande.

Francisco Pinto fortsätter nu minst tre år till som head coach för Alviks damlag och som ansvarig tränare på Bromma Gymnasium där ungdomar från Alvik och andra klubbar kan gå på NIU (Nationell Idrottsutbildning).

– Väldigt roligt att jag skrivit på för Alvik och ännu roligare att Alvik ville ha mig här i tre år. Jag befinner mig i en klubb som vill mycket och arbetar för att nå långt genom ett långsiktigt arbete. Jag är idag väldigt stolt och glad över att skrivit på för Alvik Basket och hoppas på att göra ett bra arbete, säger Francisco Pinto.

Alvik Basket spelar första kvartsfinal i Basketligan dam på bortaplan lördag 21/3 mot Sallén Basket i Uppsala. Andra kvartsfinalen spelas onsdag den 25 mars 19.00 på hemmaplan i Åkeshovshallen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.