Nu kommer ”Lex Jordan”

Timmarna före transferfönstret stänger kan bli tunga, det fick den här säsongen Björklöven erfara då Emil Lundberg stack timmarna före deadline, och Umeå BSKT tappade  stjärnan Germain Jordan utan chans att hinna skaffa någon ersättare.

Nu har Umeå BSKT infört vad vi skulle kunna kalla ”Lex Jordan”. Basketlaget tänker inte göra om ”roookie-misstaget” med oklarheter i avtalen med spelarna.

– I våra nya kontrakt ska vi skriva in att 25 januari är sista datum för eventuell flytt. Då har vi inte två timmar, utan sex dagar på oss att agera innan transferfönstret stänger den 31 januari, säger Umeå BSKT-ordföranden Michael Jalmby.

Mer nya saker i Umeå BSKT-planeringen inför nästa säsong?

– Att stärka ledarsidan är prioriterat, vi tänker oss en erfaren assisterande coach. Det är omöjligt för Jesper Gustavsson att hålla reda på allt under matcherna. Uppgifterna med coachning/feeedback/offensivt/defensivt,  behöver delas upp på fler.

Status på diskussionerna med importspelarna?

– Vi ska prata vidare med Omar (Kryaem) till veckan. Kai (Williams) har mer eller mindre sagt att vi kan skicka vårt bud till hans agent. När det gäller Germain (Jordan) håller vi kontakt, sedan får vi väl se vilka bud som haglar om två månader.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.