Umeå-coachen om pusslet

Umeå BSKT är efter avslutad första ligaäsong inne i en fas med utvärdering och start på lagbygget 2015/2016.

– Det är ett svårt pussel som ska passas ihop och vi kommer knappast att skriva kontrakt med en hel hög den närmaste tiden, utan det blir under en längre period någon då och någon då, förklarar coach Jesper Gustavsson.

Grundkonceptet är oförändrat. Det vill säga en stomme Umeå-spelare som grund. Plus spetskompetens ovanpå.

– Alla blir bättre på basket för varje år. Om ett par år kanske vi ser ut som Uppsala med en skarp trupp egna spelare och där importer kanske mer är ett komplement.

Inför nästa säsong finns säsongens stjärnor med i bilden av pusslet.

Jesper om Omar Krayem:

– Omar har varit här i två år och är en av oss, på så sätt en Umeåkille. Vi ska erbjuda honom ett kontraktsförslag, men väntar på hur det ska bli med hans pass, om han ska bli svensk eller inte. Sedan får vi se.

Jesper om Germain Jordan:
– Vi får se, vi har i alla fall inte släppt hoppet om att han ska vilja komma tillbaka. Det är bra för Germain att som nu vara i Israel och se sig omkring i proffslivet, han kanske uppskattar Sverige bättre sedan. Det är ju så att folk kan åka iväg till Norge och tjäna grova pengar på en pråm – sedan kanske ett bra liv hemma med vanlig lön känns riktigt bra. Vi vill ha folk som vill vara i Umeå och vi kan erbjuda en bra miljö.

Längre (plus) artikel med Umeå-coachen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.