Reser sig ur askan

Skellefteå var en gång en stor basketstad. På 80-talet härjade en viss Ike Person under korgarna och det kom fram unga spelare som exempelvis Michael Jalmby.

Det är nu mest ett minne blott. Men än finns det basketliv i schtaan.

– Vi satsar på ungdomslagen och är på väg att resa oss ur askan, säger Martin Eman, ordförande i KFUM-Basket Skellefteå.

Bloggen besökte under söndagen Skellefteå som arrangerade ungdomsmatcher i tre olika hallar. Busslass med 14 lag från Umeå dök upp och arrangörsklubben hade 12 lag på banan.

– Vi är en generation som tidigare spelat själv och som nu har barn, vi har inga seniorlag som vi behöver lägga krut på och kan satsa allt på att få igång fler lag i skolorna. Just nu är det flest tjejer som spelar, men det kommer killar också. Vi utvecklas både vad gäller antalet spelare och ledare, så det känns som att vi är på gång, säger Martin Eman.

Söndagens ungdomsdag rönte uppmärksamhet, bland annat var lokaltidningen Norran på reportagebesök.

Mellan ungdomsmatcherna bjöds på roliga  påhitt med exempelvis lagstafett för de unga – och det djärva greppet att låta tillresande Umeå-föräldrar möta Skellefteå-föräldrar i straffkast-tävling! Utan att gå in på detaljer kan Bloggen avslöja att Skellefteå kanske är bättre på ishockey… men inte på ….

När det gäller ungdomsmatcherna så var det som vanligt. Alltså att inga tabeller görs eller poängplockare redovisas.

Martin Eman får sammanfatta dagens resultat:

– Det är kul att möta nya lag.

Bilden: Ung Skellefteå-lirare har koll på boll i möte med Hörnefors-tjejer.

Foto: Peter Hegethorn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.