Spelet igång i Visby

Bloggen kör lite deltidsrapportering från matchen Visby-Udominate.

Udominates startfemma: Frida Aili, Ilaria Zanoni, Pam Blomberg, Dia Lukacovicova och Lina Pikciute.

Guarden Tea Buzov är tillbaka i Visby. Övriga starters är Milana Kerkez, Marlene Wallin, Johanna Petersson och Patricia Oaks.

Matchens första poäng gör Dia till 0-2. Udominate går till 0-5 innan Visby spräcker nollan med två straffkast (i Umeå i första kvartsfinalen blev det 25-0 innan Visby träffade korgen).

Från golvet missar Visby sina första åtta skott. Även Umeå har det trögt och ställningen är 2-5 efter fem minuter. Vid 4-11 timeout för hemmalaget.

Visby tillbaka till 8-11. Slarvigt spel av båda lagen.

Timeout Udominate med 1.59 kvar av första perioden.

När spelet startar igen gör Umeå sin åttonde turnover och vips blir det 10-11 på resultattavlan. Visby tar även ledning med 12-11 innan inhopparen Jessica Nilsson drar i en trepoängare.

Udominate matchar flera bänkspelare i slutet av perioden. Det blir även en nionde turnover och Visby vinner första perioden med 15-14.

Övriga matcher: Telge i knapp ledning hemma mot Northland, Norrköping leder klart borta mot Mark. Busjämnt mellan Alvik och Sallén.