Hoppet om EM lever

Udominate Baskets Mante Kvederaviciute har genomgått en knäoperation för att åtgärda problem med bland annat gammal ärrbildning inne i knät.
– Jag tror ännu det finns en chans att jag kan spela i EM.

Vid första SM-semifinalen mellan Udominate och Norrköping fanns hon på läktarplats och tog sig fram med hjälp av kryckor.

– Ärrbildningen är fixad och så putsade till en menisk, den beräknade rehabtiden är två månader, jag har fortfarande kvar hoppet om att kunna spela EM-slutspelet med landslaget i sommar, säger landslagsguarden från Litauen.

EM-slutspelet inleds i mitten av juni, dit är det alltså lite drygt två månader.

– Jag har varit i kontakt med landslagsledningen och förklarat hur min situation ser ut. Landslagsläkaren ska också ta del av all medicinsk dokumentation, berättar Mante, som är kallad till Litauens landslagssamling.

– Det blir i början av maj som landslaget träffas för att träna ihop sig inför EM. Innan dess kommer jag redan att ha hunnit börja med fysträning och styrketräning, sedan får vi se i vilken takt basketträning kommer.

– Jag kommer inte att rusa i väg, men det kan vara bra att kunna träna tillsammans med landslaget. EM-turneringen är lång och jag kanske kan komma in i den även om jag inte är 100 procent redan till premiärmatchen, säger Mante.

I Litauens landslag spelar även Udominate-centern Lina Pikciute.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.