Nu har det börjat

Udominate Basket har redan börjat jobbet med nästa säsongs lagbygge.

Silverlaget ska spetsas till för nästa nivå – som ska ge SM-guld 2016 och ta Umeå något steg längre än den här säsongens åttondelsfinal i EuroCup.

– Vi har mycket kvalitet i laget, men ska förstärka en del, säger coach Micke Blomqvist.

Han har själv inget kontrakt ännu, men hoppas få fortsätta resan och en hel del talar för det då han tillsammans med team manager Oscar Stenberg ska åka på damernas EM-slutspel i sommar för att kika på nya toppspelare.

– Jag räknar med att ha klart med en stomme ur årets trupp i mitten av maj, det vill säga om ett par veckor säger Oscar Stenberg.

Den stommen lär bestå av namn som Agnes Nordström, Frida Aili, Sally Kabengano, Ilaria Zanoni, Dia Lukacovicova och Lina Pikciute.

Nya spetsförvärv kan då vara exempelvis en tuff powerforward och en säker skytt.

– Vi kommer att se oss omkring och ha is i magen, säger Oscar Stenberg.

Flera frågetecken finns. Pam Blomberg? Hur gör hon. Satsar vidare efter en sommar med Italiens landslag. Eller känner sig nöjd med karriären?

 Mer läsning (Plus) Lagbygge för revansch

2 kommentarer

  1. Jonas

    Pam Blomberg borde väl vara given i den där uppställningen ed tanke på hur hon spelat under året? Jag har följt rapporteringen noggrant kring det här laget i år och kan inte komma ihåg att jag läst något som antyder att hon inte är sugen att förtsätta. Jag anar att ni vet något som inte gemene man vet?

    • Peter Hegethorn (inläggsförfattare)

      Svar: Pam ska ta sig en funderare innan hon ger klubben besked om hur hon ska göra nästa säsong.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.