Umeå-center Luleås dröm

Färska dubbla guldlaget Northland Basket i Luleå har drömmar om att liksom Udominate Basket ta klivet ut i Europa.

Då måste förstås laget förstärkas om så här dagen efter guldet noterar vi att Luleå gärna vill ha mera längd och tyngd – alltså bland annat en centertyp som Umeås Lina Pikciute.

Norrbottens-Kuriren uppger att till och med ett försök att plocka just Pikciute kan bli aktuellt.

– Absolut intressant, säger Jens Tillman till NK. Han fortsätter:

– Men som sagt. Jag vet inte hur det är med henne och det finns rätt många andra intressanta spelare. Vi måste först kika på årets trupp och vad som händer med den.

En intressant uppgift är att Luleås lagkapten Anna Barthold har en option att bryta sitt 1+1 kontrakt efter den här säsongen.

Vi som såg den ilskna blick hon gav sin coach när hon plockades av banan i slutet av SM-final i Umeå skulle inte bli ett dugg förvånade om Barthold lämnar…

– Det är inte alltid så lätt att ge alla speltid. Det handlar om en anpassning. Spelare som är vana få 37–40 minuter per match kanske har fått 22 minuter den här säsongen. Jag har förklarat åt att alla, men det är starka individer som är vana att spela sjukt mycket, säger Northlandcoachen Jens Tillman till NK.

Lina Pikciutes EM-spel med Litauen i sommar är för övrigt i fara. En första bedöming är att hon kan ha ett par månaders rehabilitering av sin skadade fot.

Till sist i denna silly season-rapport lite mera info om Udominates Pam Blomberg.

– Nu närmast siktar jag på att försöka ta en plats i Italiens EM-lag, det vore en dröm att få spela EM-slutspel i sommar. Sedan ska jag och min man fundera över vad som är bäst för oss och ta ett familjebeslut. Vi vet inte om vi ska bo i Sverige, USA, eller i något annat land, säger Pam.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.