Ny röst i Udominate

Udominate Basket byter coach.

Micke Blomqvist får lämna efter tre år. Ersättaren hämtas från samma klubb som Micke lämnade innan flytten till Umeå. Alltså Visby Ladies.

Ny headcoach för hårdsatsande Udominate blir alltså Tamara Ruzic.

Uppenbart är att vara sig klubbledning eller spelartrupp i Udominate Basket var riktigt nöjda efter den säsong som slutade med silvertårar.

Efter utvärdering blev lösningen den klassiska när resultatmål (läs SM-guld) inte uppfyllts. Tränaren får gå. Inte alla tränarna.

Luca Romano slutar, något han tidigt deklarerade – motiv tidsbrist.

Bo Ågren Malm blir kvar som assisterande. Han får stå för lite kontinuitet.

– Vi ska gå skilda vägar i det här projektet, säger Udominates team manager och starke man Oscar Stenberg om beslutet att inte ge Blomqvist något nytt kontrakt.

Micke Blomqvist säger:

– Jag har haft tre bra år och är nöjd med det. Det kan vara bra för spelarna med en ny röst och bra för mig med en ny utmaning, så det är inga hard feelings.

Tamara Ruzic är 35-årig serbiska som hade en bra spelarkarriär, bland annat med SM-guld i Solna Vikings 2006 (slog Luleå med 3-1 i matcher i finalen!). Som coach är hon ännu ett relativt oskrivet kort, hon har haft Visbys damligalag i två säsonger och är även assisterande coach för svenska landslaget flickor U16.

– Tamara är ett bra alternativ, hon är en tuff krävande coach och vi är en klubb med höga krav, säger Oscar Stenberg.

Kontraktet med Udominate Basket är inte specificerat i 1+1 år eller nåt sånt. Hon blir helt enkelt tillsvidareanställd av klubben.

– Det är en ung kommande coach och vi jobbar mot att det här ska vara långsiktigt, säger Oscar Stenberg.

Tamara Ruzic flyttar till Umeå under senare delen av sommaren.  Hon är helt på det klara med att hon ställs inför en hög kravbild.

– Jag vet att det blir tufft, men jag är redo att gå vidare och beredd på mycket hårt jobb för att uppnå målen, säger Tamara Ruzic.

– Udominate har bra spelare och förutsättningar för att ta guldet i Sverige och kan nå hög nivå i Europa. Men det blir nödvändigt med en bra försäsong och träningsmatcher som kan ge en bra bild av vart vi ska gå, säger Tamara Ruzic.

Mer läsning (Plus) Byter coach för guldmål

Udominate Basket har i dagsläget klart med förlängda spelarkontrakt med Dia Lukacovicova, Frida Aili, Salome Kabengano och Rebecca Ludvigsson Svensson.

Inom kort väntas det komma fler definitivt klara spelare. En lågoddsare är Ilaria Zanoni. Ska vi tro att centern Lina Pikciute, som Northland ryckte i också kommer tillbaka? Pam Blomberg skulle ta sig en rejäl funderare, svårt att säga var hon och maken Richard landar.

Utöver en rejäl stomme från förra säsongens trupp kan vi räkna med en del nya spännande namn. Ett lag som siktar på att ta sig längre än åttondelsfinal i Europa-spelet kan behöva vadå? En powerforward, en pointguard, en skytt…

Sista kontraktet lär säkert dröja åtminstone till efter sommarens EM-slutspel.

P.s. Bloggen ska på en liten semestertripp, stundtals i område med dålig uppkoppling, så räkna med lite gles uppdatering den närmaste veckan.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.