Gott och blandat

Bloggen befinner sig ännu på resa och det är inte direkt i basketland. Här ett litet nattligt försök (har hittat en uppkoppling) att samla ihop lite gott och blandat.

Farhiya Abdi kommer (som väntat) inte spela EM med Sverige. Klubblaget Los Angeles Sparks går före.

– Jag förstår att landslaget måste få besked för att bygga laget inför EM. Det är ändå skönt att beslut har tagits så att vi alla kan satsa fullt ut,

säger Farhiya i ett pressmeddelande.

Förbundskapten Lasse Johansson:

– Även om det är ett tråkigt beslut så är det positivt att beslutet är taget, nu kan vi fokusera 100% på EM.

Udominate Baskets hopp om EM-spelare finns i Italiens landslag, i form av Ilaria Zanoni och Pam Blomberg) som just nu spelar träningsturnering i Bukarest, Rumänien.

Resultat:

Rumänien-Italen 60-47, Senegal – Italien 64-59,  Italien-Rumänien 57-56.

I den sista matchen noterades tio poäng av Ilaria Zanoni som sköt fyra av fyra från golvet. Två poäng för Pam Blomberg (1 av 3).

Herrliganytt från LF Basket:

Denzel Anderson, 18-årig baskettalang från Basketgymnasiet är klar för spel med LF Basket nästa säsong. Denzel mäter 202 cm och spelar på forwardposition. Basketgenerna sitter på plats hos Denzel – hans pappa är forne NBA-mästaren Jerome ‘Jay’ Anderson som vann mästerskapet med Boston Celtics 1976.

LF Baskets lagkapten förra säsongen, Tim Kearney, fortsätter sitt spel med LF Basket. Tim som är 29 år mäter 200 cm och väger 94 kg. Spelar på forwardposition, kommer att göra sin tionde säsong i Basketligan och går in på sin sjätte säsong med LF Basket.

Det blir som väntat Solna Vikings för Andreas Karlsson som flyttar hem till huvudstaden.
– Vi är extremt glada. Hans spelstil kommer att passa väldigt bra in i vfårt lag. Han spelar hårt och ger aldrig upp. Han vill också förbättra sig själv och är redo att arbeta för det. Spelare med det hjärtat och kämpaandan är precis det vi letar efter, säger Solans coach Ray Ailius till Solnas hemsida.

I Damligan har Sallén Basket hittat en ny coach – det blir Johan Persson som tar över. När Tamara Ruzic valde Umeå och silvermedaljörerna Udominate före Uppsala föll valet till slut ändå på en manlig huvudtränare. Johan Persson lämnar därmed 08 Stockholm för Uppsala-laget.

– Det finns inga som helst ”hard feelings” mellan mig och 08, jag hade ett 1+2 kontrakt med chans att bryta – och erbjudandet från Sallén var helt enkelt för bra för att tacka nej till, säger Johan Persson till UNT.

Han ska kombinera coachningen av Sallén med jobb med ungdomar på gymnasiet.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.