”Ligans bästa” kvar i Umeå

Udominate Basket har klart med förlängt kontrakt med italienska landslagsspelaren Ilaria Zanoni.

– Förra säsongen var hon ligans bästa försvarsspelare och vi är glada att hon stannar i Umeå trots andra anbud, säger Udominates team manager Oscar Stenberg.

Ilaria ”iaia” Zanoni kom till Umeå förra sommaren och missade höstens två inledande damligamatcher på grund av rehab, sedan spelade hon samtliga matcher för Udominate och i den fjärde och sista SM-finalen mot Northland fanns hon på planen i fulla 40 minuter.

På 29 raka matcher i Damligan (inklusive slutspel) snittade Zanoni en speltid på 28 min 24 sek, hon hade 9,9 poäng, 4,5 returer, 2,5 steals, 1,6 assist per match.

– En spelare som kan det mesta och presterar utan att göra så stort väsen av sig, säger Oscar Stenberg och drar till med en intressant liknelse.

– Zanoni är Udominates svar på Teddy Lucic, oavsett nivå på match, om det är landslaget eller division fem, så är det en spelare som alltid levererar sitt bästa.

Bilden: Zanoni spelar försvar mot Yderström. Foto: Peter Hegethorn.

Udominate Basket har även förlängt kontraktet med Umeå-produkten Jenny Aronsson.

– Vi tror mycket på att Jenny kan utvecklas och få mer speltid i Damligan, kanske inte i matcher mot Northland, men mot andra lag, säger Oscar Stenberg.

Udominate-nytt i sommar är en extra satsning på ledarledd fysträning med fyra pass i veckan för de spelare som är på plats i Umeå.

Truppen består för dagen av sex spelare och två coacher.

Klara för Udominates trupp 2015/2016:

Headcoach (ny): Tamara Ruzic.

Assisterande coach: Bo Ågren Malm.

Spelare (klara med förlängda kontrakt): Frida Aili, Jenny Aronsson, Salome Kabengano, Dia Lukacovicova, Rebecca Ludvigsson Svensson, Ilaria Zanoni.

Exempel på spelare utgående kontrakt: Agnes Nordström, Mante Kvederavicute, Pam Blomberg, Lina Pikciute.

– Vi för en dialog med alla och så får vi se var vi landar, säger Stenberg.

Plan för nyförvärv: Tre nya spelare ska värvas.

– Vi siktar på att presentera två nya namn under juni, sedan avvaktar vi med det tredje nyförvärvet så att vi kan se vilken spelartyp vi behöver när lottningen till EuroCup är gjord.

Mer läsning (Plus): Udominate i ny sits erbjuds toppspelare

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.