Nylackat för Umeås try-out

Umeås basketarena, ni vet gamla sporthallen, eller Udominate Arena – snart med nytt namn Umeå Energi Arena + tilläggord som sol, vind eller vatten. Kärt barn – många namn.

I alla fall är nu arbetet med att slipa, måla och lacka om trägolvet klart.

Se bilden. Snyggt ser det ut.

(P.s. en sak som basketbloggen inte begriper är varför det finns handbollslinjer målade på golvet, det finns ju inte handbollsmål i hallen??).

Uppdatering: Vänliga och kunniga bloggläsare har hört av sig och meddelar att handbollslinjerna finns bland annat för skolverksamhet och futsal (inomhusfotboll – som använder de linjerna).

Golvet ska nu härda och torka i ett par-tre veckor. Tillåtet att beträda golvet och studsa boll blir efter midsommarhelgen, alltså från måndag den 22 juni.

Det betyder att det ska vara klart att beträda under senare delen av juni, ungefär lagom tills då Umeå BSKT planerar att ha en try-out.

– Det blir inte samma happening som förra året med många inbjudna spelare i en match, nu siktar vi istället på att försöka styra ihop en övning med tre-fyra inbjudna spelare som vi är intresserade av. Vi har ju många Umeå-spelare på plats så det kan ändå bli bra spel mot varann, förklarar coach Jesper Gustavsson.

Något exakt datum för try-outen är inte definitivt spikat. Lördag 27 juni kan vara ett bud.

– Det gäller att få ihop ett tillfälle som helst passar alla, säger Jesper Gustavsson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.