Förtjänade titeln

En 40-årig väntan är över. Golden State säkrade NBA-titeln genom 105–97 i den sjätte finalmatchen mot Cleveland.

I den avgörande finalmatchen i Cleveland satte ligans mest värdefulle spelare, Stephen Curry, 25 poäng. Det gjorde också Andre Iguodala, som valdes till finalspelets mest värdefulle spelare.

– Han förtjänar MVP-titeln för han påverkade spelet åt båda hållen, säger Curry om Iguodala.

Kalifornien-laget inledde matchen bäst, men i halvtid hade ledningen krympt till två poäng. I den tredje perioden utökades ledningen till 15 poäng och trots att Cleveland knappade in, kom man inte närmare än till ett fyrapoängsunderläge i matchens sista minut.

Förlusten sved, inte minst för storstjärnan LeBron James som förlorat fyra NBA-finaler.
– Jag börjar nästan tänka att jag hellre missar slutspel än förlorar i finalen. För det gör för ont, säger han.

NBA-slutspel, final 6:7
Cleveland–GoldenState 97-105 (15-28, 28-17, 18-28, 36-32)
Cleveland: LeBron James 32, J.R. Smith 19, Timofey Mozgov 17, Tristan Thompson 15, Iman Shumpert 8, James Jones 5, Matthew Dellavedova. Golden State: Stephen Curry 25, Andre Iguodala 25, Draymond Green 16, Shaun Livingston 10, Festus Ezeli 10, Harrison Barnes 9, Klay Thompson 5, Leandro Barbosa 5.
Publik: 20 562.
Golden State mästare med 4–2 i matcher.

Bilden: Spelarna i Golden State Warriors firar efter att ha vunnit NBA-finalen med totalt 4-2 i matcher. Foto: Paul Sancya AP/TT