Umeå nära nya centrar

Sommar, sol och lat semester? Nja, det är väl lite si och så med det där. En hel del verkar vara på gång i ligaklubbarna i norr…

Umeå BSKT-coachen Jesper Gustavsson använder exempelvis sin semester åt att åka runt i USA och ägna sig åt basketboll.

Samtidigt mitt i juli ska klubbledningen sy ihop nya spelaravtal.

Enligt vad Bloggen erfar så slutförhandlar Umeå BSKT just nu med en EU-spelare som ska positionen som center.

Om det går i lås så bör det vara klart nu efter helgen.

x x x x x x x x

Nära förestående ska det även vara med en ny center till Udominate Basket. Även där kan det det bli klart under kommande vecka.

Team manager Oscar Stenberg och coacherna Tamara Ruzic/Bo Ågren Malm har bland att fundera om de ska gå på spåret att välja en EU-center, eller kanske plocka en center från nya coachen Ruzics hemland Serbien?

Uppdatering till en tidigare skrivning: Bloggen har fått mejl av mer regelkunniga personer. En spelare med serbiskt pass ska regelmässigt inte vara likställt med en amerikansk spelare (icke EU). Ligalagen får ha max två Icke EU-spelare. Men obegränsat antal spelare som är medborgare i europeiskt land. Serbien är inte ett EU-land men hör till Europa och en spelare därifrån räknas som ”Bosman B”, något som enbart kräver giltigt arbetstillstånd. Visby Ladies hade i sin trupp förra säsongen två amerikanskor, två serbiskor och två kroatiska spelare.

Udominate har i nuläget en amerikanska i nya pointguarden Hollie Mershon.

Noterbart är att regerande svenska mästarlaget Luleå Basket har valt att spara ”ett internationellt kort”. De har amerikanska guarden Katie Bussey.

– Vi har handlingsfrihet med en världsspelare fortfarande. Som det ser ut nu kommer vi inte att rekrytera någon. Men om det blir skador eller något känns det bra att vi har den möjligheten”, säger klubbcehfen Urban Nordh till NSD.

x x x x x x x x

Jämtland Baskets herrar uppges enligt ÖP ha klart med en ny spelare. En tre-tvåa på 196 cm som senast spelat basket i USA. Jämtlandscoachen Torbjörn Gehrke vill inte namnge spelaren riktigt ännu…

– Vi kommer att presentera honom inom kort. Men just nu är både ”Pecka” (Peter Johansson) och jag på semester, säger Torbjörn Gehrke till ÖP.

x x x x x x x x

BC Luleå i herrligan har två nyförvärv på ingång. En guard och forward. Namnen lär offentliggöras inom en relativt snar framtid…

– Vi hade kunnat presentera två spelare redan nu om det inte vore för att Peter (Öqvist) är så tjurig (skratt), säger klubbdirektör Lars Mosesson till NSD.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.