207 cm till Umeå BSKT

Umeå BSKT har gjort klart med Shore Adenekan, 24 årig engelsk power-forward (född i London) som mäter 207 cm över havet, med collegemeriter från USA och NCAA division 1 med Seattle Univerity, SU.

I Umeå kommer han att användas på position fem som center.

– Hans starka returtagning och höga effektivitet när det gäller att göra poäng nära korgen kommer att stärka oss kommande säsong, säger Jesper Gustavsson, head coach Umeå BSKT.

– Jag kan blocka skott, ta returer och spela försvar på många positioner. Med det kan jag tillföra trygghet i försvarsspelet för laget. I andra änden kommer jag att bjuda publiken på kraftfulla dunkar, det är min uppgift, säger Shore Adenekan, i ett pressmeddelande.

Shore Adenekan ansluter till Umeå BSKT den 15 augusti.

Under sina två säsonger i Seattle Redhawks snittade Adenekan på 28 minuter 4,8 poäng och 3,6 returer. Han sköt 56 procent från golvet och 55,4 procent från strafflinjen.

Lite höjdpunkter med nummer 15 Adenekan från spelet i Seattle. Visst är det väl lite Germain Jordan-vibbar?

 

Mera liganytt: Örebro har till slut hittat sin nya coachFotios Ioannodis, som jobbat i Akropol, Huddinge och senast coachat Alviks herrar i superettan, har skrivit på för EcoÖrebro.

– Det här är en bra miljö för en coach. Jag hade inte kommit hit om jag inte trodde på att vi skulle kunna nå slutspel. Det är dit vi ska, säger Ioannodis till NA.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.