Läget i jänkarjakten

Okej då är en EU-spelare på väg till Umeå BSKT.

Säkerhetsåtgärden med en tryout-period på två veckor må väl vara okej med tanke på att spelare som kommer direkt från college kan vara både fågel och fisk.

Bloggen kan här rapportera om läget med coach Jesper Gustavssons tankar kring nyförvärvet och hur läget är med jänkarjakten ”over there”.

Umeå-coachen är just nu i Los Angeles.

Hur hittade du Shore Adenekan?

– Shore hittade jag via en agent, tanken va att träffa upp honom här i USA men det blir för stressigt att åka till Seattle. Germain (Jordan) skulle se om han kunde åka upp och surra med honom lite. Shore kommer över i augusti på provspel, men det verkar vara en vettig kille från alla jag pratat med.

Umeå har varit på jakt efter en EU-spelare en tid.

Är detta killen du ville göra klart med redan tidigare?

– Nej, vi hade en äldre kille på G men han valde att stanna med familj och studier i Danmark. Shore är yngre och superatletisk, men har inte samma erfarenhet eller ledarskap som dansken.

Två jänkare återstår då. En pointguard och en forward?

– Nja, en 2:a och en 4/3:a.

Vem ska spela etta, Johan Pierre?

– Pierre, Albin (Frank), Magnus (Haney), US 2:an och förhoppningsvis Robin Ryan.

Hur är läget med jänkarjakten?
– Bara bra, träffat några grabbar hittills å ska träffa en trainer som har bl.a. James Harden och Caron Butler på somrarna. Han ska visa oss runt och Egal (Saleman) ska köra en workout med honom samt spela open court med ”professionals”, som vi ännu inte vet om det är nba-killar eller vad det är…

– I helgen ska jag träffa lite killar som spelar Drew league och oxå se massa matcher.

Träffar ni Germain Jordan och Omar Krayem?

– Omar är hemma i Modesto så han är lite gubben i lådan å kanske kommer ner å hjälper oss med lite kontakter, även Jeannie (Saunders) skulle visa oss lite faciliteter.

Fler träffar innan du och Egal åker hem till Sverige?

– Vi ska dra ned till San Diego och har kontakt med Polly (Dong) samt (Leonard) Mosley som Egal spelade med i Örebro så de kommer visa oss runt. Hade även tänkt hinna med lite vinprovning i SD samt outlet shopping.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.