Norrkonkurrent värvar

Umeås norrkonkurrent Jämtland Basket meddelar att förre Alviksspelaren Jacob Andersson, 196 cm är klar för Östersundsklubben. Den 26-årige forwarden med basketrötterna i Södertälje gjorde säsongen 2012-2013 i Alvik i basketettan (snitt 10 poäng + 5 returer) och kommer nu närmast från två års spel på college, CSU San Marcos (NAIA),  i USA.

– Jag hade förmånen att få träna Jacob i Alvik. Han är en riktig lagspelare, seriös, jobbar stenhårt och kan göra lite av varje. Han kommer till träning med 100 % inställning och är tillräckligt fysisk för att avlasta på framförallt position 3 men även som 4:a vid behov, säger Jämtlands coach och sportechef Torbjörn Gehrke i ett pressmeddelande.

Jämtlands trupp i dagsläget: Corin Henry, Gustav Hansson, Niklas Larsson, Olle Lundqvist, Anton Kobylak, Jakob Andersson, Markus Molenius, Srdjan Vukovic, Najee White, Mattias Markusson.

Mera silly-nytt: Serbiske shooting guarden Filip Djuran, 196 cm, född 1991, har skrivit på för ett år med Nässjö Basket. 24-åringen har tidigare spelat i serbiska högsta ligan under flera säsonger och nu senast i den portugisiska högsta ligan.

– En viktig pusselbit i vårt lagbygge som nu nästan är klart. En spelare som vi redan till förra säsongen hade med på vår lista över mycket intressanta spelare. Han har en bred repertoar som position 2-3 spelare och han kommer definitivt se till att vårt distansskytte kommer upp minst en klass mot föregående säsong, säger Nässjös sportchefer Homelius och Classon till klubbens hemsida.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.