Överlevnadstur för Umeå

När tryouter är klara och klubben värvat sin andra amerikan och Umeå BSKT:s trupp väl blivit komplett,  så väntar i slutet av augusti lite äventyr för spelarna.

– Yes, planen är att vi ska ta grabbarna på en liten överlevnadstur i vildmarken, säger coach Jesper Gustavsson.

Teambuildingen ska bland annat innehålla fiske. Återstår att se om det nappar och om någon nödproviant finns med i packningen…

Hur ser det sedan ut med träningsmatcher? Åker ni något till Finland som i fjol?

– Försäsongen spelas på hemmaplan mot finska lag 18-20 september. Eventuellt blir det någon singelmatch mot Luleå, Sundsvall, eller Jämtland. Men det är ännu ej planerat in något speciellt datum. Så ingen Soumi Tour 2015 tyvärr, säger Jesper.

Enligt det preliminära herrligaprogram som fanns före det att Solna Vikings hoppade av så skulle Umeå inleda seriespelet borta mot Sundsvall fredag kväll den 2 oktober.

Hur är det med ligaprogrammet?

– Helt ärligt så vet jag inte hur spelschemat ser ut, inte mitt huvudfokus at the moment. Har varit riktigt rörigt med spelschemat även innan Solna drog sig ur tyvärr…, men vi är inställda på att spela i början på oktober, säger Jesper.

Bloggen kollade även med Umeå BSKT:s styrelseledamot Sebastian Sandberg Forsgren som är den i klubben som har hand om jobbet med spelschemat i ligan. Han liksom övriga basket-Sverige går fortfarande i väntans tider, bland annat ska Borås och Södertäljes Europa-spel (lottades i går) synkas med ligaprogrammet.

– Förbundet har inte satt spelprogrammet ännu, men det lutar väl åt att vi börjar borta i Sundsvall, säger Sebastian.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.