Kanadick till Umeå

Det blev en ny powerforward till Umeå BSKT. Men ingen amerikan, utan en kanadensare som även har kongolesiskt pass.

Namnet på spelaren som ska försöka ersätta fjolårets succéman i Umeå, Germain Jordan, är Yannick Anzuluni, 28-åring, som närmast kommer från den tyska andraligan där han för Rostock Seawolves snittade 21 poäng, 8 returer, 4 assist, 3 steals och 1 block.

– En offensivt väldigt skicklig spelare som bidrar med längd och tyngd samtidigt som han har en pointguards speluppfattning och även kan kliva ut och skjuta från trepoängslinjen. Nu ska bara verkligheten stämma överens med siffrorna och matchfilmerna, säger Jesper Gustavsson, coach i Umeå BSKT.

När det gäller längden så uppges den till 205 centimeter ”i strumplästen”. Han ska enligt uppgift landa i Umeå på söndag och alltså finnas med på träning till veckan, så då får vi se om detta mått håller.

Som med övriga importer så inleds kontraktet med Umeå med tryout under 14 dagar.

– Det spelmässiga har vi ganska bra koll på, men det sociala ska fungera så därför har vi kört på tryouter i år, säger Jesper Gustavsson.

Mer läsning (Plus): ”Längre och större”

På bilden ovan dunkar Yannick Anzuluni under sin tid i finska Tamperen Pyrintö.

Foto: basket.fi.

I den finska klubben säsongen 2013/2014 hade kanadicken ett kontrakt för spel i baltiska ligan och i Pyrintös andralag i division 1. Han fick chansen i en match i högsta serien Korisliiga i Finland och då klämde han till med 15 poäng och 5 returer på 23 minuter.

Den som vill fördjupa sig i mer fakta och statistik som Yannick Anzuluni genererat kan kika här

Anledningen till att han nu sökt sig till Sverige och Umeå är enkel.

Redan i somras när det blev klart att han skulle lämna Rostock och tyska andraligan deklarerade Yannick Anzuluni i en tysk intervju att hans mål var att komma till ett lag i en förstaliga:

Så här uttryckte han det: ”My next step is to play on a first league team anywhere on the globe, I have no real preference on the destination.”

På det kör vi lite highlights:

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.