Uppdaterad: Miss X och supercup

Luleås coach Jens Tillman säger till NSD att han nu bara går och väntar på svar från den amerikanska som fått ett bud av svenska mästarlaget.

– Hon är bra och passar in perfekt. Jag tycker hon påminner – lite, det är inga otroliga likheter – om La’Tangela Atkinson som spelade med mig i Telge.

Visst är känslan att guldmakare Tillman inte bara vill delta i Eurocup, den mannen vill tävla också.

Vi får se, kanske får Luleå ett jakande svar från USA redan i kväll svensk tid.

Namnet på spelaren är tills vidare inte ute. NSD kallar henne Miss X.

Uppdatering: Luleå Basket ska på försäsongen dels delta i en cup i tjeckiska Trutnov i mitten av månaden – där deltar bland annat storlaget Dynamo Kursk, som Frida Eldebrink spelar i. Och senaste nytt är att laget fått en inbjudan att i slutet av september delta i en riktigt tung träningscup, UMCC Cup i Ryssland.

Ryska mästarinnorna, och stormakten i europeisk klubbasket på damsidan, UMMC Ekaterinburg har bjudit in Luleå Basket till sin turnering  tillsammans med mästarlagen från Slovakien (Good Angels) och Ungern (Sopron). Det sistnämnda laget slog förra säsongen ut Udominate Basket i åttondelsfinal i slutspelet i Eurocup.

– Det här är en jättestor fjäder i hatten för svensk basket, säger Lena Wallin Kantzy, generalsekreterare, Svenska Basketbollförbundet, i ett pressmeddelande från LBBK.

– Det här, det känns hedrande. Vi är väldigt glada över att ha fått den här möjligheten. När man väl får en sådan chans så gäller det att ta den. Det är inte var dag som chansen ges att vistas i basketens finrum och möta världsspelare, säger Urban Nordh, klubbdirektör Luleå Basket.

– Det är häftigt, det är jävligt coolt. Det är tre otroligt bra lag. Att de bjuder in oss, jag vet faktiskt inte hur man ska tolka det. Jag blir inte så ofta mållös men nu är jag fan nästan det. Om man tänker på europeisk fotboll så är de som Real Madrid och Barcelona, typ, säger Luleå-coachen Jens Tillman till NSD.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.