Förlängd tryout-tid

Umeå BSKT har kommit överens med jänkaren Jason Davis om att förlänga tyrout-perioden med ytterligare en vecka.

– Han ser bra ut, men vi vill titta på fem-fem-spel med större människor på planen, förklarar klubbens ordförande Michael Jalmby.

På söndag landar kanadicken Yannick Anzuluni, 205 cm, och på tisdag kommer ett plan lastat med britten Shore Adenekan, 207 cm.

Kommande fredag (den 21 augusti, kl 16.00) blir det en internmatch i Umeå sporthall. Öppet för nyfikna.

– Kopplat till det ska vi även köra en basketfest där intresserade får chans att träffa spelarna och veta mer om säsongen, säger Jalmby.

När det gäller träningsmatcher mot BC Luleå så är läget så här:

– Vi pratar med Luleå om ett dubbelmöte, att vi ska åka till Luleå antingen onsdag den 26 augusti, alternativt fredag den 28 augusti. Sedan är planen att Luleå ska komma ned till oss i Umeå en bit in i september, förklarar Jalmby.

Umeå jobbar vidare med sitt lagbygge. Det blev dock inget med finländaren Matias Ojala som enligt uppgift är på väg till en av sitt hemlands toppklubbar med Eurocup-spel, alltså KTP-Basket, Kotka, eller Kataja Basket Joensuu. Ännu har dock ingen av klubbarna tillkännagivit någon sådan övergång.

I alla fall beklagar Umeå BSKT att klubben inte får se Ojala i laget.

– Det var verkligen synd, Ojala är gedigen rakt igenom, men tyvärr utanför vår budget, säger Jalmby.

En annan Umeå-aktuell spelare är Robin Ryan, senast i Blackeberg. Han har tidigare gästat Umeå för provträning och är på väg tillbaka.

– Ryan kommer hit på måndag då ska vi prata vidare. Min känsla är bra, deklarerar Jalmby.

I övrigt?

– Vi har inte avskrivit Alexander Holmström Forster, sedan ska Ninib Masso, Anze Jeglic och Fredrik Björnsson träna med laget, så får vi se.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.