Nytt mode på Udominate

Det här ska inte bli någon ny modeblogg, det är ett löfte. Men det bli i alla fall en bild på Udominates nya träningsdräkter.

På catwalken halvdussinet spelare, från vänster Milica Paligoric, Tanya Massamba, Ilaria Zanoni, Frida Aili, Salome Kabengano, och Jenny Aronsson. (Foto: Peter Hegethorn).

Tisdagens kvällsträning var premiär dels för nya modet där stället påminner om franska Villenueve i material och stil.

Det var också premiär på Umeå-golvet för nya serbiska centern Milica Paligoric som rest sig efter ett par dagars magsjuka.

– Jag fick rysningar när jag drog på mig linnet, jag ser verkligen fram emot att få spela med det här laget, säger Milica efter genomfört första pass med Udominate.

Bloggens första intryck är i alla fall att hon skött fysträningen innan ankomsten till Umeå och ser ut som en insidespelare med bra rörelse i det färgade tresekundersområdet. Hur hon sedan står sig i tuffa Europa-matcher och möten med Luleå återstår att se.

– Jag är i alla fall inte ett dugg orolig, det enda är väl att hon är för gammal för att kunna få utmärkelsen som årets rookie i Damligan, säger Udominates general manager Oscar Stenberg.

Jo ni läste rätt. General manager. Udominate stuvar om lite i sin organisation. Stenberg ska hålla sig på lite högre nivå och Micke Nygård tar över de praktiska sakerna runt laget, så han tar över titeln team manager.

Bloggen måste här justera en tidigare uppgift. Den första officiella träningen för Udominate som leds av nya headcoachen Tamara Ruzic blir ej på måndag, utan på tisdag kväll den 25 augusti.

Då ska laget vara nästan komplett. Agnes Nordström kommer till Umeå på söndag och Krista Gross på tisdag. Dia Lukacovicova och Rebecca Ludvigsson är också tillbaka till veckan. Den som anslutar senare i början av september är Hollie Mershon.

Elva spelare i truppen? Är inte det för lite?

– Nä, vi börjar så och håller en tolfte plats öppen tills vidare, vi får sedan se om någon dyker upp och tränar med oss, säger Oscar Stenberg.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.