Viktig testvecka 1

Udominate Basket är på resa i dag tisdag för att landa i Ungern för en tränings- och matchvecka med starkt motstånd i tre planerade vänskapsmatcher torsdag, fredag och kommande måndag
–  Vi ska spela mot Sopron och Györ, det blir ett bra första test för laget. Efter de matcherna vet vi mer var vi står och vad vi ska jobba med under de veckor som återstår innan seriepremiären i Damligan (hemma mot Luleå den 25 september), säger coach Tamara Ruzic.
I Ungern ska Udominates nyförvärvade amerikanska pointguard Hollie Mershon göra debut.

Spelschemat i Ungern:

Torsdag 10/9 kl.18.00 UE Sopron – Udominate Basket
Fredag 11/9 kl.18.00 UNI Györ – Udominate Basket
Lördag 12/9 kl 18.00 UE Sopron – UNI Györ

Extramatch:

Måndag 14/9 UNI Györ – Udominate Basket

 

Luleå Basket å sin sida inleder försäsongsmatchandet genom att i morgon onsdag åka till Tjeckien på en försäsongsturnering som inleds mot Dynamo Kursk med Frida Eldebrink i laget.

Luleå möter i Tjecken även KARA Trutnov och Piešťanské Čajky. Totalt blir det fyra matcher med en avslutande placeringsmatch. Nyförvärvet Julie Vanloo rapporteras vara såpass okej efter skadebekymmer att hon åker med till Tjeckien.

Citatmaskinen Jens Tillman berättar i NK om sin känsla efter första träningsveckan och inför stundande säsong.

– Jag har en bild av hur jag vill att det ska se ut om två-tre månader och just nu är känslan extremt bra. Jag ser att vi kommer bli fruktansvärt bra.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.