Från illamående till roligt (?)

Ligapremiären gick snett. Nu hoppas Umeå BSKT och Egal Saleman på en roligare tillställning när det vankas första hemmamatchen för säsongen.

– Jag mådde illa efter matchen, säger Umeå BSKT:s Egal Saleman som nu tar nya tag i hemmapremiären mot Örebro.
I fredags kväll föll Umeå med 73–88 borta mot Sundsvall.
– Vi spelade ganska stressigt och gjorde inte vad vi tränat på. Och själv sköt jag några skott som jag inte borde ha gjort. Besvikelsen är störst när vi inte kommer upp i standard, säger en självkritisk Egal.
Nu är det dags för hemmaplan mot Örebro. Känslan?
– Vi är mer bekväma på hemmaplan så jag tror att det kan bli en rolig match. Det blir ett möte mellan två lag som är tippade att hålla till där nere i tabellen, så båda sidor har mycket att bevisa, säger Egal Saleman.

Mer läsning (Plus): Längre Saleman-intervju

Bilden: Egal Saleman. Foto: Peter Hegethorn

Matchguide herrligan

Umeå BSKT–ecoÖrebro
Plats: Umeå Energi Arena
Tid: Kl 19.04 tisdag.

Tränarsnack
– Vi kör med samma trupp som senast i Sundsvall och har mest fokus på vårt eget spel där vi ska fortsätta med att få in Nathan Dawit och Chaed Wellian i det vi gör, säger Umeås coach Jesper Gustavsson.
– Från öppningsmatchen gäller det nu att vi får mer jämnhet och fler som är med och producerar. Vi behöver bättre tajming och att fler händer är med och rör bollen så att vi hjälper varann.
– Det är lite svårt så här i början på säsongen att scouta motståndarna. Jag har kollat på Örebro, vi har koll på Starks som var bra senast, plus Pavlovic. Och Pierre Hampton som slaktade oss i Umeå förra säsongen.
– Vi hoppas att få bjuda hemmapubliken på en bra insats och en seger. Det ska bli kul att spela hemma. Det brukar vara bra stämning, säger Gustavsson.

No­te­ra att…

… Örebro har en ny skottvillig guard i Ahmad Starks, plus starka stora spelare som Pierre Hampton och Miklos Szabo.
… Förra säsongen vann Örebro två matcher av tre mot Umeå.
… I den här höstens premiär föll Örebro mot Borås med 82-106.
… Umeå har fortsatt amerikanen Jason Davis skadad.
… Nebojsa Pavlovic, forward Örebro, sköt i 21 poäng och tog för åtta returer i öppningsmatchen mot Borås. Miklos Szabo hade 14+13. Pierre Hampton 18+3. Ahmad Starks sköt 23 poäng.

Övriga matcher tisdag kväll:

Kl 18:34 Norrköping Dolphins-Sundsvall Dragons, Stadium Arena A
Kl 19:04 Jämtland Basket-Uppsala Basket, Östersunds Sporthall
Kl 19:04 Södertälje Kings-BC Luleå, Täljehallen

Citat inför kvällen:

– Båda våra importer US hade en tung dag offensivt och trots detta gick matchen till förlängning – snöpligt och lite onödigt måste jag ändå summera det som med tanke på hur illa vi spelade. För oss handlar det om att få alla att prestera samtidigt och att få ihop lagspelet offensivt, Torbjörn Gehrke i ett pressmeddelande inför hemmamatchen mot Uppsala.

– Kul med satsningen och vi får se hur länge den håller – jag tippar längst fram till december innan åtminstone en import är på plats, säger Jämtlandscoachen om Uppsalas helsvenska lag med spelare som Axel Nordström och bröderna Person i spetsen.

Uppsalas coach Kevin Gaines har ett par avbräck:

Alex Lindqvist åker inte med idag eftersom familjen väntar på sitt första barn. Han stannar hemma den här gången.

Även Odin Lindell är ett frågetecken då han dragit på sig stukning.

– Vi får se hur mycket Odin kan spela idag men vi känner oss ändå förberedda och vet vad vi ska göra och vad Jämtland vill göra. Vi har en gameplan som vi ska hålla oss till, säger Uppsala-coachen till klubbens hemsida.

Coach Peter Öqvist till sin klubbs hemsida inför BC Luleås resa till Södertälje:

-En riktigt tuff bortamatch och en mycket svår uppgift att möta Södertälje på bortaplan. Men det är samtidigt riktigt roligt att hugga tag i de svåra bitarna tidigt på säsongen också. Vi har fortsatt att drilla både försvar och anfall efter premiärmatchen och vi hoppas på ett bättre flöde för oss än vår andra halvlek mot Nässjö i premiärmatchen.

-Södertälje ser som vanligt bra ut och med en bred och vass trupp och vi måste spela ett riktigt bra och vasst försvarsspel för att kunna rubba dem. Deras nya spelare Skyler Bowlin verkar vara väldigt bra och verkar kunna göra det mesta på planen. Fixa poäng, göra sina lagkamrater bättre och sedan har de fått Dino Pita som är en riktig superskytt. Chris Czerapowicz kommer att vara ett stort hot och Toni Bizaca är som alltid en spelare att se upp med.

Till LT säger Kings coach Vedran Bosnic:

– Luleå kommer att vara redo mot oss. De spelar mot mästarna och kommer att vara motiverade. Och jag har följt med på försäsongen och Prostran och Burrows har varit bra då. Och jag vet inte om man ska säga att de var dåliga mot Nässjö, de vann ju matchen. Det blir en bra match för oss att få möta ett lag med lite mer erfarenhet. Men det kommer inte vara tillräckligt att bara göra en bra halvlek, som mot Uppsala. Nu måste vi spela på topp en mycket större del av matchen

Sundsvall Dragons coach Tommie Hansson uttalar sig för ST:

– Det kommer att bli väldigt tufft. Alla rapporter från Norrköping säger att de kommit väldigt långt i sina förberedelser. De har ju spelat andra bra matcher under försäsongen, men det är ändå speciellt med en premiär. De spelar hemma och hade en bra säsong i fjol. De har en ny coach och nya spelare, de vill få ett kvitto på var de står och det är klart att det är lite extra press på dem. Norrköping har ändrat spelstil defensivt med väldigt mycket mer aggressivitet än tidigare.

Norrköpings Adnan Chuk till NT:

– Vi är redo. Vi ligger före planeringen på många plan.det blir kul när det äntligen blir på riktigt efter en lång försäsong. Man går in i sin bubbla och blir som en maskin. Som spelare fokuserade man bara på sig själv. Som coach blir det mer tanke på hela gruppen, att allt ska fungera.

Notera att

… Uppsala nu har tio egna produkter i ligatruppen som kompletterats med Tobias Skyttevall och Rasmus Dahlberg.

… Sundsvalls Dragons nyförvärv Ernests Kalve har en skadekänning och är ett frågetecken inför kvällens match.

Matchen Borås-Malbas avgörs onsdag kväll.

Info: Den tidigare Borås-stjärnan James Miller J:r har hittat ny klubb och ska spela för La Mattica i Dominikanska Republiken.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.