Inte läge att fundera

I kväll spelar Udominate Basket sin tredje match i Fiba EuroCup Women.

Gäster i det tuffa gruppspelet är Orduspor från Turkiet.

Umeå-laget med frågetecken för skadade Dia Lukacovicova och Hollie Mershon står lite med ryggen mot väggen efter att med knapp marginal ha förlorat mot Dynamo Moskva och TTT Riga.

– Vi är krigare som ska gå ut och spela snabbt och hårt. Som det ser ut i gruppspelet i EuroCup är det inget läge att gå omkring och fundera, det är bara att spela ut och göra det som krävs, säger Udominate Baskets coach Tamara Ruzic.

Precis som i fjol har Udominate fått känna på en del skadeproblem i truppen.

– Det är en del av sporten även om vi inte direkt haft tur med den saken… men det är inget nytt. Vi som är inne på planen får spela även för dem som kanske inte kan vara med, säger Ilaria Zanoni, som fortsätter:

– Vi krigade hårt förra säsongen precis som vi krigade som ett lag i slutet av senaste ligamatchen mot Visby. Egentligen är den enda skillnaden om truppen är lite kort i rotationen att vi måste använda energin rätt. Med tajt och bra lagspel kan vi absolut vinna mot Orduspor.

Mer läsning (Plus): Arg Zanoni vill ta revansch

Orduspor har inlett spelet i EuroCup grupp B med förlust borta mot Riga med 69-75 och vinst hemma mot Moskva med 87-72.

Coacherna  Levent Deringöl  och Mert Oktay har till sitt förfogande två mycket bra amerikanska guarder i Courtney Vandersloot och D´andra Moss, hittills i EuroCup snittar båda 19,5 poäng. Av de stora spelarna är serbiska powerforwarden Jelena Milovanovic starkast, hon snittar 18,5 poäng. Turkiska forwarden Özge Kavurmacioglu snitar 10,5 poäng. Lagets center är serbisk/ungerska Tijana Krivacevic (196 cm) och hon snittar 8,6 poäng och 6,5 returer. Av bänkspelarna utmärker sig israeliska guarden Thea Lemberger med 2,0 poäng och fina 4,5 assist per match på sina inhopp.

Orduspor spelade hemma i turkiska ligan senast i söndags och vann då med 94-80 mot Yakin Dogu. Formen på Orduspors stjärnor verkar fortsatt stark, eller vad sägs om 22 poäng+11 returer på Moss, 22+6 på Vandersloot, 21+7 på Krivacevic, och 19+7 på Milovanovic.

 

Kvällens övriga svensklag i Europa-spelet:

Fiba EuroCup Women: Luleå Basket-Istanbul Universitesi, Turkiet, Luleå Energi Arena
Fiba Europe Cup herr: Södertälje Kings-Varese, Italien, Täljehallen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.