Två avstängda – missar Umeå-möte

Disciplinnämnden har beslutat om två avstängningar efter ett handgemäng i basketligan dam. Det var i en match mellan Akropol och Fryshuset i slutet av oktober som spelarna Senait Ghebremeskel och Vici Fagan rök ihop.

De båda fick diskvalificerade foul i matchen och därmed avstängda i efterföljande match.

Sedan har de båda fått spela under tiden en utredning gjorts. Disciplinnämnden har nu kommit fram till att de båda ska få avstängning ytterligare varsin match.

Det innebär att Senait Ghebremeskel i Fryshuset inte får spela med sitt lag på fredag då Udominate Basket gästar i Stockholm.

Vici Fagan i Akropol missar också chansen att spela mot Umeå-laget – i den ligamatch som ska spelas på söndag.

Förseelsens art:                                   Våld mot motspelare
Tillämpad straffbestämmelse:         RF:s stadgar 14 kap 2 § 8 p

Disciplinnämndens bedömning lyder så här:

”Av utredningen framgår att bägge spelarna uppträtt aggressivt mot varandra och utdelat knuffar och slag som inneburit att de gjort sig skyldiga till våld mot motspelare, som renderat dem bägge varsin diskvalificerande foul. Av videofilmen går det ej att med säkerhet avgöra om det utdelats några knytnävsslag utan det förefaller mest röra sig om knuffar och armfäktningar mot den andres överkropp och huvud. Några allvarligare fysiska skador har ej uppkommit med undantag för ett rivsår på Vici Fagans hals, som troligtvis uppkommit i det andra skedet av handgemänget när Senait Ghebremeskel försökt stöta bort den angripande Vici Fagan.

Vid en samlad bedömning av parternas agerande finner Disciplinnämnden ej anledning att bedöma den ena partens agerande som allvarligare än den andres och bägge spelarna bör därför ådömas samma påföljd. Eftersom det rör sig om våld av icke allvarligare art bör påföljden bestämmas till avstängning för en tid motsvarande två matcher. Då bägge spelarna redan varit avstängda en match bör de vara avstängda ytterligare en match.”

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.