Bättre än Umeå med ”skithus”

Förra säsongen var Umeå BSKT en pigg nykomling med fem segrar före juluppehållet. Den här hösten har Malbas överraskat många och har ett ännu bättre facit med sex vinster redan på tolv omgångar.

I kväll gästar Malbas Jämtland Basket uppe i Östersund.

Jämtlands coach Torbjörn Gehrke vet varför Malbas startat bättre än Umeå.

– Carl Engtröm är nyckeln. Även om han inte gör poäng alla matcher så är han en ”skithus” man måste hantera. Han dominerar returtagningen och därför kan Malbas styra tempot. Inga skott i 3-sek området blir enkla när Carl är i närheten, säger Gehrke i uppsnacket inför kvällens ligaspel.

– Spetsarna i Malbas är många, de är väl coachade och utnyttjar Carl Engtröm på ett föredömligt sätt. Vår målsättning blir förstås att göra det svårt för Malbas defensivt. Att inte låta Carl dominera i sitt defensiva trestundersområde blir otroligt viktigt! Sen får vi heller inte glömma att Carls säsongsbästa satte han mot oss i premiären (30p och 17r), siffror han inte varit i närheten av sedan dess.

BC Luleå får matcha igen – efter ”ofrivilligt uppehåll” på 16 dagar i Basketligan. Det är ett bortamöte mot KFUM Nässjö, båda lagen står på 10 poäng.

Luleås Jaraun Burrows blev anmäld för att använda sina armbågar för mycket i matchen mot Sundsvall Dragons för några veckor sedan. SBBF:s disciplinnämnd lämnade dock anmälan utan åtgärd, så Burrows kan spela på som vanligt.

Kvällens ligamatcher:

Basketligan herrar

Fredag 11 december
Uppsala Basket-Södertälje Kings, Fyrishov
Jämtland Basket-Malbas, Östersunds Sporthall
KFUM Nässjö-BC Luleå, Nässjö Sporthall
(alla matcher uppkast kl 19.04)

Basketligan damer

Fryshuset Basket-Alvik BBK, Fryshuset (19.00).

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

Umeå BSKT:s herrar spelar nästa gång om en vecka, fredag den 18 december hemma mot Borås med Omar Krayem.

Udominate Baskets damer spelar nästa gång på torsdag den 17 december, då gäller det evakueringsmatch i EuroCup långt borta i Ordu, Turkiet.
I ligaspelet väntar på hemvägen Telge i Södertälje lördagen den 19 december.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.