Tuff resa till Turkiet

Udominate Basket avslutar säsongens Europa-äventyr med en tuff långresa till Turkiet.

Coach Tamara Ruzic har nio spelare med sig till bortamötet med Orduspor.

– Vi flyger först till Istanbul, sedan vidare till Samsun och därifrån är det ett par, tre timmar med buss till Ordu, förklarar Tamara som Bloggen vid lunchtid i dag onsdag fick tag på vid incheckningsdisken på Arlanda.

På Arlanda sammanstrålade Udominate för övrigt med Luleå Basket.

De båda svenska topplagen tar samma flight till Istanbul. Skillnaden är sedan att Luleå inte behöver åka vidare – eftersom de i morgon torsdag matchar mot Universitesi Istanbul. En annan stor skillnad är att Luleå spelar i skarpt läge med chans att gå vidare till slutspel i EuroCup.

Bloggen kollade även läget med mästarlagets coach:

– Det ska bli riktigt kul och jag ser verkligen fram emot att spela i morgon, vi vill göra vårt yttersta och gör vi en bra match så har vi absolut chansen att vinna, hälsar Jens Tillman.

Udominate får å sin sida avsluta sitt gruppspel med en match av träningskaraktär.

– Visst ska vi försöka göra ett bra resultat och försöka vinna, men som läget är nu så ser vi ändå ligaspelet (match mot Telge lördag) som viktigare, säger Tamara Ruzic.

Orduspor kan på hemmaplan säkra avancemang till slutspel i Euro Cup. Den turkiska klubben hade vid sin senaste hemmamatch i Europa-spelet drygt 1000 åskådare. Högljudda åskådare.

– Vi räknar med att det blir livat på läktarna, men det är bara roligt, säger Udominates Salome Kabengano till Bloggen.

När det gäller Umeå-laget så är Agnes Nordström tillbaka och redo för spel. Ilaria Zanoni åker med till Turkiet men kommer inte att spela då klubben inte vill ta onödiga risker med den tumskada ”iaia” drabbats av.

– Det är bättre att vänta ett par veckor till så att hon är helt bra, skulle vi chansa och hon får en ny smäll finns risk att hon blir borta länge, förklarar Tamara Ruzic.

Udominates tre unga spelare Rebecca Ludvigsson Svensson, Jenny Aronsson och Katha Fasth Gillstedt åker inte med till Turkiet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.