Umeå v.s. Krayem

Fredag kväll möts de igen. Umeå och Omar Krayem.

Tugget tog fart redan i uppsnacket.

Bloggen har fått hjälp av kollega Gustav Pettersson med att ta in förhandssnack.

Förra säsongen besegrade Umeå Borås på hemmaplan med 86–74. Den här säsongen är Borås efter framgångarna i Europa än mer favorittippade mot BSKT, men någon risk för underskattning ska det inte finnas den här gången…

– Då hade ju Umeå mig och jag gjorde min bästa match den säsongen, men nu har de inte mig, säger Omar Krayem med ett skratt.

Svar direkt:  
När vi vann mot Borås… då bänkade jag ju Omar stora delar av matchen och vi vann ändå, så det borde inte vara några problem nu…, säger Umeås coach Jesper Gustavsson.

Bilden: Jesper Gustavsson in action vid förra säsongens hemmaseger mot Borås. Foto: Peter Hegethorn.

Jesper Gustavsson fortsätter:
– Skämt å sido, Omar är jätteduktig. Det är ju inget fel på hans självförtroende. Det vet vi sedan i fjol, men Borås har också en Sigurdarson, en Palm och Darboe för att nämna några.

– Borås har många vapen, men det handlar mycket om att kontrollera Omar och tempot i matchen med vårt försvar. Det får inte bli något race till 100 poäng. Sedan är de stora, men det har vi inte haft något jätteproblem med i år. Det har snarare varit på guardsidan. Spelar Maråker så måste vi se till att han inte få bollen i färgen för då är det poäng eller foul och poäng.

Om senaste fyra matcherna som Umeå spelat:
– Senast mot Örebro var vi väldigt platta i försvar. Det var ingen bra match, men annars har det varit tydligt bättre som helhet på slutet. Framförallt är det försvaret både individuellt och som lag som blivit bättre. Anfallet tycker jag har funnits där hela tiden.

Om Johan Rönnströms försvar:

– Rönna är en väldigt underskattad försvarsspelare. han har varit ”huge” för oss mot stora spelare i försvaret. Han kommer att vara viktig även nu mot Borås.

Om skador:
– David Jallow har en stressfraktur på ena foten och är borta ett tag. Magnus Haney med sitt korsband är ju långtidsskadad, men annars har vi kunnat köra på med samma killar ett tag och det känns väldigt bra.

Herrligan

Fredag
Kl.18:34 Norrköping Dolphins-Jämtland Basket, Stadium Arena A
Kl.19:04 KFUM Nässjö-Uppsala Basket, Nässjö Sporthall
Kl.19:04 Umeå BSKT-Borås Basket, Umeå Energi Arena
Kl.19:04 BC Luleå-Malbas, Luleå Energi Arena

Damligan
Fredag:

Kl.19:00 Mark Basket-Sallén Basket, Kinnahallen
Kl.19:00 Fryshuset Basket-Akropol BBK, Fryshuset

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.