Sanslös matchvinnare

Matchen slut:  66-62. sista poängen från strafflinjen av Josefin Vesterberg. med stor sannolikhet har Luleå avgjort grundserien och skaffat sig hemmaplansfördel inför vårens slutspel. laget har nu vunnit säsongens bägge möten med Udominate.
Luleå vinner sista perioden med 20-13.

En rent sanslös matchvinnare klev fram.Luleås amerikanska Katie Bussey bombade i tre långa treor i slutet. Udominate såg inte ut att ha rätta orken till slut. Eller satt det i huvudena?

Tredje perioden slut: Luleå närmar sig, nära gå ikapp. Udominate var som mest uppe i tolv poängs ledning vid 34-46. Då med 3.20 kvar av perioden tar Luleå timeout och sedan börjar upphämtningen led av Julie Vanloo.
Luleå kommer så nära som 46-47 efter en ”run” på 12-1 i poängprotokollet.
Udominate gör sista poäng och ställningen 46-49 inför sista.
Luleå tar tredje med 18-13.
Det här blir en rysare.

Andra perioden slut: Udominate leder med 36-28 i halvtid efter en mycket tät defensiv andra period. Offensivt är det insidespelet av Dia Lukacovicova och Tanya Massamba som bär Umeå-laget. I paus har Dia 14 poäng och Tanya 9 poäng gjorda.

Även för Luleå är det spelarna nära korgen som gör poäng, 10 för Josefin Vesterberg och 8 för Sofie Hendrickx. Luleå har fått i ett enda trepoängsskott (Katie Bussey) och det gav kvällens hittills högsta publikjubel.
Luleå har pressats till 14 turnovers i första halvlek. (Umeå har 7).

Båda lagen har ganska låg skottprocent. Luleå 27,3%. Umeå 34,1%.
Returer Luleå 26. Umeå 25.

Delsiffrorna i andra perioden 14-18.

Första perioden slut: Udominate startade med små spelare och då kunde Luleå göra enkla poäng inside de första minuterna.
Men sedan kom Dia Lukacovicova in och då blev det betydligt bättre.
Totalt sett en jämn period där båda lagens spelare visat nerver genom att missa många avslut.
Ställningen: 14-18