Blågult fick tuff lottning

När herrarnas EM-kval lottades på fredagen – blev Sveriges lott att möta Ryssland från första seedningsgruppen och Bosnien/Hercegovina från andra seedningsgruppenBlågult hamnade i kvalets enda treslagsgrupp.

En tuff lottning. Kanske rent av en mardrömslottning.

– Vi hade inte mycket tur i dag… Vi fick den tuffaste gruppen i hela kvalet. Det vore historiskt om vi kvalar oss vidare från den här gruppen, säger förbundskapten Vedran Bosnic till TT.

Noterbart är att I EM-slutspelet 2013 så lyckades Sverige ta sin enda seger genom att skrälla mot just Ryssland. Men nu har Ryssland ett annat lag.

– Ryssland har ett helt lag med spelare av toppklass och dessutom ett par NBA-spelare. Bosnien har två bra NBA-spelare och när vi mötte dem i träningsmatcher för två år sedan spelade vi bra, men förlorade båda, säger den svenska förbundskaptenen till TT.

Tretton lag är redan klara för EM. I kvalet, som avgörs 31 augusti–17 september, gör 27 lag fördelade på sju grupper upp om de återstående elva platserna.

Gruppsegrarna plus de fyra bästa grupptvåorna går till EM 2017 som spelas i Finland, Israel, Rumänien och Turkiet.

Grupperna i EM-kvalet
Grupp A: Belgien, Island, Schweiz, Cypern

Grupp B: Tyskland, Nederländerna, Österrike, Danmark

Grupp C: Ryssland, Bosnien/Herzegovina, Sverige,

Grupp D: Polen, Estland, Vitryssland, Portugal

Grupp E: Slovenien, Ukraina, Bulgarien, Kosovo

Grupp F: Georgien, Montenegro, Slovakien, Albanien

Grupp G: Makedonien, Ungern, Storbritannien, Luxemburg

Redan klara för EM: Spanien, Litauen, Kroatien, Tjeckien, Frankrike, Grekland, Italien, Lettland, Serbien samt värdländerna Finland, Israel, Rumänien och Turkiet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.