Har en vecka på sig

Fem matcher på femton dagar. Det slutade inte så bra med klar förlust borta mot Nässjö efter en lång bilresa från Umeå. Trötthet?

– Jag vet inte. Klart att schemat är tufft men vi vill inte gnälla på det eller att vi körde bil till matchen, kanske vi tappade fem poäng på det, men resten berodde på annat, säger Umeå BSKT:s coach Jesper Gustavsson efter 63-85 i Nässjö sporthall.

– Det var väldigt platt i början och vi kom aldrig in i matchen. Vi får inte stopp, vi klarar inte utblockeringen och är tama offensivt, vi tar inte plats, gör svaga drives och svaga försteg. Våra starters var inte med, enda undantaget Johan Pierre, övriga presterade inte alls.

När matchen var avgjord tidigt i tredje perioden bytte den skepnad, då spelade Umeås bänkfemma mot Nässjös bänkfemma.

– Det blev mycket spel med bänken, kanske det blev onödigt många turnovers, men det var ändå okej. Fredrik Björnsson gjorde ett bra jobb, Jesper Hallberg kom igång i returtagningen och Bree Perine steppade upp efter att jag blivit tvungen att jumpstarta och skrika på honom i halvtidspausen.

Umeå BSKT:s mål var att under sena fredagskvällen ta sig hemåt med bil, i en första etapp upp till Stockholm. Sedan vidare norrut under helgen. Laget får nu en liten chans att hämta andan med en dryg veckas uppehåll till nästa match som är hemma mot Malbas tisdag den 2 februari.

– Innan den här matchen mot Nässjö gjorde vi flera bra insatser, nu är det upp till mig och Micke Blomqvist att skruva spelarna åt rätt håll igen. Vi har en dryg vecka på oss med det jobbet, säger Jesper Gustavsson.

Läget i tabellen basketligan herrar

1. Södertälje Kings               17/2    34
2. Norrköping Dolphins        15/5    30
3. Sundsvall Dragons           13/7   26
4. BC Luleå                          12/8   24
5. Borås Basket                   12/8   24
6. KFUM Nässjö                  11/9   22
7. Uppsala Basket                8/11  16
8. Malbas                             7/13  14
—————————————————
9. Jämtland Basket              6/14  12
10. Umeå BSKT                   4/16   8
11. ecoÖrebro                      3/15   6

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.