Tre heta frågor

Veckans basketövningar innehåller både det ena och det tredje.

Vi ska få svar på flera frågor, exempelvis tre heta:

1) Kan Umeå BSKT sprattla till och ta säsongens femte ligaseger?

2) Kan svenska damlandslaget hitta av korgen borta mot Spanien och i alla fall hålla nere siffrorna i den tuffa EM-kvalfajten?

3) Kan Udominate Basket skaffa sig en nypa extra självförtroende inför SM-slutspelet genom att besegra Luleå på lördag kväll?

I basketligan herrar är det spel utspritt på en radda olika dagar, slumpgeneratorn som lottat serien (nåja, det är även en del matchändringar) bjuder Umeå BSKT på tre matcher på sex dagar. Det är inte direkt vad det sargade gänget behöver.

Men nu är läget som det är och uppgiften för Umeå i slutskedet av grundserien kan enkelt beskrivas med skidåkaren Mattias Fredrikssons sköna ord när han testar uppförsbacken i Tour de Ski-finalen: ”Kliv, kliv överlev”.

Av veckans tre matcher måste förstås tisdagens hemmamatch mot nästjumbon Örebro vara Umeås bästa chans att knipa en seger till. Nässjö borta och Södertälje hemma senare i veckan känns på förhand klart jobbigare.

Här är matchlistan i basketligan herrar

Måndag:
Kl. 19:04 BC Luleå-Sundsvall Dragons, Luleå Energi Arena
Tisdag:
Kl. 18:34 Norrköping Dolphins-Uppsala Baske,t Stadium Arena A
Kl 19:04 Borås Basket-KFUM Nässjö, Boråshallen
Kl 19:04 Jämtland Basket-Södertälje Kings, Östersunds Sporthall
Kl 19:04 Umeå BSKT-ecoÖrebro, Umeå Energi Arena
Fredag:
Kl 19:04 Malbas-Sundsvall Dragons, Heleneholms sporthall, Malmö
Kl 19:04 Uppsala Basket-ecoÖrebro, Fyrishov
Kl 19:04 KFUM Nässjö-Umeå BSKT, Nässjö Sporthall
Kl 19:04 Södertälje Kings-Norrköping Dolphins, Täljehallen
Lördag:
Kl 18:04 Borås Basket-BC Luleå, Boråshallen
Söndag:
Kl 15:04 Umeå BSKT-Södertälje Kings, Umeå Energi Arena

I damernas EM-kval spelar Sverige borta mot stjärnspäckade storfavoriten Spanien, uppkast kl 20.00. Alla vi som inte kan vara på plats i arenan med det helsköna namnet  Palacio de los Deportes de la Rioja, i Logrono, Spanien, ja vi får dyka in på svtplay.se

Vi hoppas att Sverige ska hitta ett offensivt lagspel värt namnet och drömmer om att exempelvis WNBA-spelaren  Farhiya Abdi ska ta revansch genom att leverera betydligt bättre än senast mot Finland då hon sköt 4 av 17 från golvet. Även Frida Eldebrink (4 av 14) och Amanda Zahui (3 av 11) är stjärnor som har en del att bevisa. Alla i laget får väldigt gärna fylla på i assist-kolumnen, totalt sju assist på hela laget mot Finland – varav 4 av Elin Eledbrink som var godkänd på det.

När det här internationella spelet är över och basketligan damer återupptas på hemmaplan, ja då blir det intressant att se om landslagsspelarna i Umeå och Luleå kommer uttröttade, eller varför inte heltända och inspirerade!? I alla fall ställs Udominate mot Luleå i Umeå på lördag kväll. När dessa rader skrivs har regerande mästarlaget större skadebekymmer än utmanaren Umeå.

Hur lagen formeras klockan 18.00 på lördag får vi se då. Klart är i alla fall att Udominate skulle må bra av att slå Luleå en gång under grundserien.

Basketligan damer spelar så här denna vecka:
Lördag:
Kl 15:00 Norrköping Dolphins-Akropol BBK, Stadium Arena A
Kl 15:00 Sallén Basket-Mark Basket, Rosendalshallen
Kl 15:00 Alvik Basket-Visby Ladies, Åkeshovshallen
Kl 15:00 Telge Basket-Fryshuset Basket, Täljehallen
Kl 18:00 Udominate Basket-Luleå Basket, Umeå Energi Arena

Söndag
Kl14:00 Akropol BBK.-Visby Ladies Rinkeby Ungdomens Hus

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.