Umeå: Fler rivalitetsmatcher

Om alla ligalag klarar förbundets ekonomiska granskning blir det oförändrat elva lag i basketligan herrar 2016/2017. Då passar Umeås coach Jesper Gustavsson på att efterlysa det lyckade konceptet med extra derbymatcher.

– Vi får hoppas att det inte försvinner något lag, det har varit bra i år. Förra säsongen hade vi dessutom roliga derbymatcher, det var ett grymt upplägg som lockade publik – jag skulle gärna se att det kom tillbaka om det är möjligt, säger Umeås coach Jesper Gustavsson.

– Det vore kul med lite kontinuitet i ligan så att det blir samma varje år, så att alla vet att det blir rivalitetsmatcher och derbyn, att det blir kval och så vidare…

Blev det dyra träningsmatcher för er i Östersund?

– Vi hade tre hyrbilar plus diesel och tre hotellnätter för femton personer, jag är så dålig på huvudräkning… men det blev en slant. Men det var riktigt kul att vara där, det var bra arrangerat av Jämtland, känslan var lite som när man var liten och åkte på Leos Cup i Råneå.

– Men oavsett att det kostade några kronor för de dagarna så är det bra att kvalet blivit avblåst nu, jag tror att Örebro gått i graven om det blivit något mer spel, säger Jesper Gustavsson.

Umeå BSKT för dagen?

– Vi har ledigt just nu, det pågår rehabträning och samtal inför sommaren. Plus träning på gymmet på lite olika nivå. Importerna Yannick (Anzuluni) och Bree (Perine) är kvar i stan till ungefär 31 mars.

Är det troligt att Yannick stannar i Umeå BSKT även nästa säsong?

– Vi får väl se, det kan bli svårt om det kommer något bud från någon större liga, som Bundesliga eller Spanien. Jag skulle förstå om någon större klubb plockar upp honom, men hoppas att han vill stanna ett år till och fortsätta att utvecklas, säger Jesper Gustavsson.

Själv då, läget med coachkontraktet?

– Vi har tagit i hand en gång, men inget finns skrivet. Vi ska snacka snart igen och stämma av läget.

Någon semester för din del?

– Jodå, två veckor i Vietnam är inbokat.

Med eller utan basket?

– Det blir väl mest sightseeing och sånt, men abstinensen kommer fort, så jag har bokat en träff med Stefan Nguyen (tidigare Malbas, nu i Saigon Heat). Vi ska ses i Saigon och där ska jag väl kolla någon träning och någon match, berättar Jesper Gustavsson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.