Kan Dragons räddas?

Elva lag i basketligan herrar nästa säsong kan mycket väl bli tio.

Sundsvalls Dragons härva är värre än någon kunnat föreställa sig. Ett försök görs nu att reda ut läget för att om möjligt få till en ny styrelse för att rädda klubben.

I dagens Sundsvalls Tidning ges en smått ofattbar bild av dagsläget. Ett extra årsmöte är begärt för att om möjlig bringa någon sorts klarhet i klubben ekonomi, med mera….

Valberedningens Lars Kallin:

– För att få någon att ställa upp vill de naturligtvis veta hur det ekonomiska läget ser ut. Men det har varit svårt att reda ut det.  Först och främst vill jag ju veta vilka som sitter i den nuvarande styrelsen och hur långa deras mandatperioder är, men det är olika besked beroende på vilka man pratar med. Och sen vill vi få grepp om hur ekonomin ser ut, men vi har inte kunnat få ta del av varken resultaträkning eller balansräkning.

Ordföranden Anders Öhrn är inte aktuell för ett förnyat förtroende i styrelsen.

På ST:s fråga till honom om ekonomin så gör han som vanligt. Duckar.

– Jag väljer att inte kommentera det i det här läget. Jag vill inte störa det arbete som påbörjats och skrämma i väg folk med rubriker, säger Anders Öhrn.

Hela artikeln i Sundsvalls Tidning

Svenska basketbollförbundet ska också försöka granska Sundsvall Dragons ekonomi och organisation. Tja, det är väl bara att önska dem lycka till…

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.