Vill addera lite till

Regerande mästarlaget Luleå fick en del att fundera på efter Udominates uppvisning i den andra SM-finalen i Umeå (100–69).

Men i finalserien betyder poängsiffrorna i matcherna inte ett endaste dugg.

Läget är 1–1 i matcher och det är först till tre segrar som gäller för guld. Givet är att Udominate Basket måste vinna på bortaplan för att kunna ta hem guldet.

– Första matchen borta hade vi bra spel i 25–30 minuter. I den andra på hemmaplan fungerade det mesta i 34–35 minuter, så det var ett stort hopp framåt. Kan vi addera lite till så kan det gå bra där uppe i Luleå i kväll måndag, säger Udominates coach Tamara Ruzic.

Mer läsning (Plus): Tålamod en guldnyckel

Bilden: Udominate på förmiddagsträning i Luleå i dag måndag. Matchdags 19.00 i kväll.

Matchguide
SM-final 3:5

Luleå–Udominate
Plats: Luleå Energi Arena.
Tid: 19.00 måndag.

Tränarsnack
– Båda lagen kommer att gå hårt och ge 100 procent. Vi spelade riktigt bra senast, men det finns saker att förbättra, säger Udominates Tamara Ruzic.
– I Umeå var vi inte redo att springa in i köttmuren, vi tog omvägar och var försiktiga, men det går att rätta till. Vi har hemmaplansfördel och det här är inte över, säger Luleås coach Jens Tillman.
No­te­ra att…
… Damernas SM-final tre ska livesändas på webben på svt.play.se
… På vk.se har Sporten liverapport minut för minut.
… En supporterbuss avgår från Umeå på måndag eftermiddag. ”Jag hoppas att det ska höras att vi har bra stöd av våra superfans även i Luleå”, säger Tamara Ruzic.
… Luleås Julie Vanloo vrickade foten på söndagens träning och lär behöva lite extra tejpning till kvällens match
… SM-finalen avgörs i bäst av fem matcher. Fjärde finalen spelas i Umeå på onsdag 27 april. Eventuell femte match i Luleå torsdag 28 april.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.